Українська правда

Прем'єр-ліга. 22-й тур. "Карпати" "форсували" "Дніпро"

Сергей Шемшученко — 28 березня 2010, 20:38

Львівські "Карпати" стали відкриттям весняної частини чемпіонату. У 5 матчах підопічні Олега Кононова зуміли здобути 13 очок із 15-ти можливих - дуже хороший показник. У 22-му турі перед львівською командою не встояв "Дніпро".

Матч для обох команд був дуже важливим, як кажуть у таких випадках, битва за 6 очок, адже дніпропетровці і львів'яни прагнуть потрапити в Лігу Європи.

Початок цього принципового поєдинку видався не надто цікавим, команди не хотіли ризикувати і більше уваги приділяли захисту. Та потім футболісти дещо збільшили оберти, і у середині першого тайму "Карпати" відкрили рахунок. Автором першого і єдиного голу став півзахисник "Карпат" Ігор Худоб'як, який отримав пас від Ткачука, пройшов по центру і влучно пробив.

У свою чергу "Дніпро" спробував відігратися і на деякий час перевів м'яч на половину поля суперника, проте без особливих успіхів. Моменти біля воріт Тлумака виникали нечасто.

Під завісу першого тайму нагоду забити втратив Тарасенко, який головою пробив повз ворота.

Після перерви хороші шанси подвоїти перевагу не використали також Кожанов і Гурулі.

Після чого стався досить суперечливий момент - у боротьбі за м'яч Годвін штовхнув Ротаня плечем, а той у відповідь хотів завдати удару ногою. Епізод тягнув на жовту, але арбітр за лише йому відомими правилами "подарував" Самсону жовту картку, а Руслану - червону. Так "Дніпро" залишився у меншості.

Втім, підопічним Безсонова це вилучення, здавалося, додало якщо не сил, то спортивної злості. Гості почали частіше турбувати ворота Тлумака, та відновити рівновагу не зуміли. Щоправда, на 68-й хвилині Селезньову таки вдалося забити, але гол не був зарахований через офсайд

Навпаки, ледве не пропустили самі. Наприкінці матчу підопічні Олега Кононова провели стрімку контратаку, яку завершував потужним ударом Гурулі. Але кіпер "Дніпра" Ян Лаштувка правильно обрав позицію і парирував м'яч після пострілу грузина.

Отож матч завершився мінімальною перемогою "Карпат". Олега Кононова можна привітати з хорошою грою і результатом, а його колезі Володимиру Безсонову, схоже, знову доведеться вислуховувати критику дніпропетровських вболівальників, а можливо, і керівництва клубу.

"Карпати" (Львів) - "Дніпро" (Дніпропетровськ) - 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Худоб'як (25)

"Карпати: Тлумак, Тубіч, Годвін, Ощипко, Кожанов (Кополовець, 78), Зеньов (Гурулі, 72), Худоб'як, Ткачук (Мартинюк, 86), Тарасенко, Федецький, Батіста.

"Дніпро": Лаштувка, Кравченко, Селезньов, Чеберячко, Русол, Феррейра (Лобжанідзе, 46), Дєнісов, Калініченко, Назаренко, Ротань, Коноплянка.

Попередження: Годвін (59), Кожанов (63)

Вилучення: Ротань (59)