Українська правда

Вболівальники "Зорі" звинуватили Суркіса у впливі на суддів

Сергей Шемшученко — 4 квітня 2010, 11:19

Вболівальники луганської "Зорі" вважають заангажованими дії арбітрів у матчі "Зоря" - "Динамо".

Свої притензії вони висловили у відкритому листі до президента ФФУ Григорія Суркіса, повідомляє fczarya.com.

"Шановний Григорію Михайловичу!

До Вас звертаються вболівальники луганської "Зорі". Ми з великим нетерпінням чекали, коли до Луганська приїде чинний чемпіон України, сподіваючись побачити гідний футбол у виконанні обох команд. Так власне і було в першій половині зустрічі.

Але яким же було наше розчарування, коли замість чесної боротьби в другому таймі, ми знову побачили втручання третіх сил у перебіг подій на футбольному полі і, як зазвичай, на користь київської команди.

Як інакше розцінювати дії арбітра, який зарахував гол у ворота "Зорі", забитий Ярмоленком з очевидного положення "поза грою". Цей гол по суті зламав хід усього поєдинку, оскільки суддівська бригада подарувала серйозну фору одному із суперників.

Стежачи за чемпіонатом України, мимоволі на думку спадають неприємні думки про відсутність у ньому чесної боротьби і відсутності рівних умов для всіх його учасників. Про яку чесну гру можна вести мову, згадуючи матч 19-го туру, в якому "Динамо" грало з "Іллічівцем".

Маріупольська команда повела в рахунку, а на 81-й хвилині київська команда забила гол у відповідь. Тільки ось забитий він був з явного положення "поза грою".

Минулого тижня "Динамо" зустрічалося з харківським "Металістом". Не обійшлося без скандалу і в цьому матчі. Була допущена суддівська "помилка", яка вплинула на подальший хід матчу, як завжди, на користь Вашої команди.

Подібних прикладів, де судді нахабно і відверто, часом посилаючись на людський фактор, підсуджували "Динамо" безліч. Невже Вам приносять радість і моральне задоволення перемоги, здобуті у такий спосіб?

Ми впевнені, що подібні дії завдають шкоди як всьому українському футболу, так і іміджу і репутації самого київського "Динамо".

Доказом тому служать результати (а точніше їх відсутність) київського "Динамо" в матчах на міжнародній арені останніх років, де відсутнє упереджене суддівство.

Ми, прості вболівальники, вимагаємо припинити практику використання Вами службового становища на підтримку Вашого клубу. Досить впливати на суддів!

Пора, нарешті, почати дотримуватися правил чесної гри, про які Ви любите говорити публічно в своїх промовах. Це без сумніву піде на користь всьому українському футболу, в тому числі і Вашій команді - київському "Динамо", - йдеться у заяві.