Українська правда

Кварцяний: Чим більше довіряєш бразильцям, тим більше вони цим зловживають

Сергей Шемшученко — 4 квітня 2010, 16:29

Наставник "Волині" Віталій Кварцяний залишився невдоволений діями своїх підопічних у матчі з "Феніксом-Іллічовцем".

"Гра видалась дещо сумбурною. На початку матчу футболісти не виконували те, що ми відпрацьовуємо на тренуваннях. Не виконували те, що було сказано на методичній установці перед грою. Бразильці грають у свою гру, і чим більше їм довіряєш, тим більше вони цим зловживають і дезорганізовують командну гру.

Важко зламати психологію футболістів, що потрібно йти вперед, грати індивідуально. Я дав завдання мінімум десять разів зайти в штрафний майданчик за рахунок обіграшу. Ніхто не зайшов. Один раз зайшов Пічкур і віддав під удар Кінашу, який і забив гол.

Один Лео да Коста намагався грати правильно, скидував. Але він не для дриблінгу, він для завершення. Я сказав зробити мінімум двадцять високих подач на нього - жодної не зробили і йому було важко.

Він забив низом - але це не його фішка. У нас все виходить навпаки. І якось доходить до якоїсь неочікуваної логіки. Непередбачуваність - це добре, але вона не в'яжеться з основними конкретними діями.

Мені не подобається їхня не максимальна віддача на полі. Перед грою питаю: "Будеш грати?", каже - так. То дивись, трупом лягай, у підкаті стелись! А у нього за гру півтора підката. Як достукатися? Уболівальники можуть подумати, що тренери не працють над відбором.

Ми виграли, але я розчарований і піду розбирати матч. Я ніч спати не зможу. Мені потрібно висловитись. Я не дипломат і не депутат. Я люблю усе в очі сказати сьогодні і зараз", - цитує Кварцяного сайт його клубу.