Українська правда

Кварцяний: Якби Лео да Коста ще бігав, то грав би у "Мілані"

Сергей Шемшученко — 5 квітня 2010, 18:29

70 відсотків гравців "Волині" не зовсім розуміють принципи гри.

Втім, виняток з правила становить бразилець Лео да Коста, розповів наставник лучан Віталій Кварцяний.

"Ви знаєте, що у нього зріст 203 см. І якби він ще бігав й застосовував швидкісну техніку, то він би навіть не глянув де той Луцьк. Він би грав у "Мілані". Спочатку дев'ять мільйонів, потім двадцять і так далі.

Його доля дещо образила - дала зріст, але не дала інших якостей. Він чудово грає у баскетбол. Я його питав, чому він не обрав цей вид спорту. Він сказав, що, як і кожен бразилець любить футбол.

Першу гру проти "Ворскли" зіграв здорово, а після другої, яку ми виграли у "Львова", я його замінив після першого тайму і сказав, щоб він забирав речі та їхав, то він насправді плакав - не хотів їхати.

Я три місяці мучився і все ж таки повернув його. Він розуміє футбол, він "знає ноти". А у нас в команді сімдесять відсотків гравців їх не знають. У багатьох немає такту, а у нього є. Він симпатично ставиться до тренувань.

Приїхав до нас з вагою 109 кілограмів. Я йому сказав, що треба скинути до 102. Дивлюсь - йому важко, кажу - давай 98. У нього зараз 100 за вісім днів. Важко, бо він ще не адаптувався. Його поки не розуміють, а я його зрозумів відразу.

Такого й українця або когось іншого не завжди знайдеш. А тут бразилець - і два метри зріст. За нього не буде соромно. Будемо працювати, він нормальний футболіст", - цитує Кварцяного сайт його клубу.