Головне

Суркіс розповів, як Данілов давав хабарі суддям

17.04.2010 09:11 683 0

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс в інтерв`ю "Дзеркало тижня" заявив, що свого часу президент Прем`єр-лиги Віталій Данілов давав хабарі українським футбольним суддям.

Про це розповідав сам президент Прем`єр-Ліги.

"Близько двох років тому, коли Віталія Данілова обирали керівником прем'єр-ліги, ні Ахметов, ні Ярославський, до речі, за нього не голосували. Через кілька днів після цього ми з Даніловим зустрічалися з арбітрами вищого дивізіону, інспекторами, делегатами, особами, відповідальними за організацію суддівства в професіональному футболі. Там було близько ста людей. Я закликав усіх відновити авторитет вітчизняного суддівства. І висловив надію, що президенти клубів готові розглянути питання про підвищення суддівської зарплати. Але для цього вони повинні побачити готовність арбітрів повернути собі добре ім'я.

Після цього на сцену вийшов пан Данілов і сказав приблизно наступне: "Коли я був президентом клубу ФК "Харків", я вам давав хабарі. А зараз не буду". Після цього в мене з ним відбулася досить жорстка розмова. У підсумку Даніловим зацікавилися люди, що давно плетуть інтриги у вітчизняному футболі. Він став інструментом боротьби в руках цих людей, які хочуть приватизувати право на футбол і які приписують подібне бажання мені.

Торік Данілов пішов далі. Він заявив: були випадки, коли він пропонував арбітрам гроші, а йому відповідали, що конкуренти пропонували більше. Так назви конкретно хто, кому, скільки. Подивися в очі президентам, що обрали тебе, клубів і скажи, хто саме з них мався на увазі. У європейському футболі подібне не пройшло б", - розповів Суркіс.

Коментарі ()