Головне

Прем’єр-ліга. "Динамо" перемагає "Дніпро"

18.04.2010 18:21 902 0
Прем’єр-ліга. "Динамо" перемагає "Дніпро"

Гра "Динамо" - "Дніпро", в якій виграла столична команда, очевидно носитиме сканадальну ауру тижні з два. Знову на першому місці обговорення у ЗМІ буде робота судді. Цього разу суперечливі рішення виносив суддя зі Слов`янська Зубарєв.

Матч між цими командами у першому колі також був сканадальним, коли перемогли кияни, а суддю Годуляна звинувачували у грі за команду з Києва, а власник "Дніпра" Ігор Коломойський після гри увірвався у суддіввську кімнату на розбір.

Після перегляду повторів ключових моментів недільного поєдинку знову з`являться питання до арбітра.

Як це не дивно для багатьох, але гол Коноплянки Зубарєв цілком міг не зараховувати. У моменті коли бив Коноплянка, Ферейра перебував у пасивному офсайді. Але є одне правило, що робить цей офсайд активним. Ферейра у момент удару Коноплянки перебував на одній перпендикулярній лінії з Шовковським і міг завадити тому бачити момент удару. Отже, це положення поза грою цілком може ввжатися активним, оскільки гравець, який перебував в пасивному офсайді, був учасником гольового моменту. Суддя ж Зубарєв гол зарахував, хоча знову ж такий спірний момет.

Далі на рахунку Зубарєва суперчливе вилучення Мандзюка на 24 хвилині матчу. Мандзюк дійсно смикнув за футболку Зозулю, який обходив його, але паралельно з динамівцем біг ще один гравець "Дніпра". Зубарєв за допомогою асистента та волаючої групи гравців "Динамо" вирішив, що то був фол останньої надії і залишив "Дніпро" у меншості.

Знову ж таки, епізод суперечливий і останнє слово за рефері, який міг трактувати його по-різному.

До обох моментів, які могли стати ключовими у грі, команди грали в очікуванні помилки суперника. Ударів по воротах майже не було. Зате було чимало боротьби, здебільшого позиційної.

Після пропущеного голу та вилучення "Дніпро" заграв агресивнішне і навіть міг забити, граючи вже у меншості. "Динамо" цього вечора виручав Шовковський. У другому таймі "Динамо" забило двічі, а ось "Дніпро" жодного разу. Чудово грав Шовковський, одно разу врятувала поперечка воріт. За "Дніпро"одного разу також зіграла штанга воріт, а Лаштувці довелося витягати м`яч із сітки ще два рази.

"Дніпро" другий тайм провів цікавіше за "Динамо". Незважаючи на гру у меншості, дніпропетровці виглдали більш цікаво в атаці і в комбінаційній грі.

Зрозуміло, що тактичні побудови Безсонова зламало вилучення Мандзюка і після цього вже була зовсім інша гра. На грі ж "Динамо" позначилася відсутність дискваліфікованого Мілевського та травмованого Шевченка, а без них "Динамо" - це зовсім інша команда...

"Динамо" - "Дніпро" - 2:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Коноплянка (18), 1:1 - Маграо (50), 2:1 - Гіоане (70)

"Динамо": Шовковський, Да Сілва, Михалик, Хачеріді (Алмейда 46), Несмачний, Вукоєвич, Єрьоменко, Маграо, Нінкович (Гіоане 55), Ярмоленко (Несмачний 84), Зозуля

"Дніпро": Лаштувка, Лобжанідзе, Мандзюк, Чеберячко, Денисов, Феррейра (Пашаєв 77), Холек, Ротань, Калиниченко (Назаренко 55), Коноплянка, Селезньов (Гоменюк 46)

Попередження: Лаштувка (27), Ротань (30), Хачеріді (34), Бетао (67), Маграо (89)

Вилучення: Мандзюк (25).

Коментарі ()