Українська правда

Керівник ЄПФЛ може відвідати Україну

Сергей Шемшученко — 18 квітня 2010, 11:51

У швейцарському Ньоні відбулося засідання Комітету з питань проведення змагань ЄПФЛ.

Участь у роботі цього органу взяли представники професіональних ліг Англії, Італії, Франції, Швейцарії, Польщі, Норвегії і України. Прем'єр-лігу представляв виконавчий директор Максим Бондарев.

Головним питанням порядку денного стало обговорення міжнародного календаря змагань.

До відома членів комітету була доведена сувора позиція УЄФА щодо неприпустимості проведення матчів національних змагань у дні, відведені для проведення єврокубкових зустрічей. Як виняток, континентальний футбольний союз може піти на поступки, але лише у випадку форс-мажору.

Однак навіть у цьому випадку УЄФА наполягатиме на забороні прямих телевізійних трансляцій матчів національних змагань, якщо ті перетинатимуться у часі із показами поєдинків Ліги Чемпіонів УЄФА і Ліги Європи УЄФА.

У випадку порушення своїх вимог континентальний футбольний союз матиме право зменшити суми платежів за програмою "Солідарність", що виділяються клубам на розвиток дитячо-юнацького футболу.

Також комітетом було вирішено активізувати діяльність з протидії незаконному букмекерству та договірним матчам. Кожна професіональна ліга має призначити відповідального співробітника, який координуватиме співпрацю з ЄПФЛ, Європолом та Європейською асоціацією з безпеки спортивних змагань. Представники всіх зацікавлених сторін зберуться на семінар по темі у травні цього року.

Після засідання Комітету з питань проведення змагань ЄПФЛ Максим Бондарев передав генеральному директору Асоціації Емануелю Медейросу запрошення відвідати Україну.

fpl.ua