Головне

Прем’єр-ліга. Сенсація у Львові - "Карпати" обіграли "Динамо"

24.04.2010 22:22 1001 0
Прем’єр-ліга. Сенсація у Львові - "Карпати" обіграли "Динамо"

Львівські "Карпати" стрибнули вище голови.

У рідному місті зелено-білі обіграли лідера турнірних перегонів - київське "Динамо".

А напередодні матчу здавалося, що чорна смуга динамівців залишилася позаду - підопічні Газзаєва, хоча і з труднощами, здобули 5 перемог поспіль. До речі, не щастить киянам саме на Заході - спершу в Ужгороді зганьбилися, а тепер і зі Львова повернуться без очок.

Напередодні матчу в обох команд виникли кадрові втрати - у "Динамо" були відсутні Шевченко, Хачеріді і Нінковіч, у "Карпат" - Федецький і Голодюк. Схоже, що львів'яни, у яких не така вже й довга лава запасних, знайшли вихід з ситуації, а кияни - ні.

Гра розпочалася дуже жваво, і тривала у досить високому темпі практично всі 90 хвилин. Вщент заповнені трибуни гнали господарів вперед. Десь у середині першого тайму "Карпати" заволоділи ініціативою. "Зелено-білі" і не думали відсиджуватися на власній половині, а активно грали у відборі.

Наставник киян Валерій Газзаєв вирішив внести корективи, і випустив замість Гіоане Романа Зозулю. А краще б він цього не робив, бо вже за кілька хвилин Роман отримав жовту картку, а потім і взагалі залишив поле!

Епізод з вилученням Зозулі, безумовно, кожна сторона трактувала по-своєму. На 39-й хвилині динамівець вийшов на ударну позицію, Тлумак кинувся йому в ноги і ліквідував загрозу. При цьому воротар зачепив ногу Романа, і той упав. Динамівці кинулися апелювати до арбітра, який впорався з цим натиском і показав Зозулі другу жовту. Можливо, суддя вирішив, що Зозуля симулює, можливо, вирішив покарати його за розмови.

Вже після матчу голкіпер "Карпат" Андрій Тлумак зазначив: "Я не знаю, чому Зозуля падав".

Так "Динамо" залишилося у меншості. Коментатор матчу згадав, що це перша червона картка динамівців у чемпіонаті України, починаючи з 31 серпня 2008 року.

Втім, гості тут же могли вийти вперед - але після потужного пострілу Мілевського Тлумак врятував "Карпати", перевівши м'яч на кутовий.

У другому таймі "Карпати" додали обертів. Львівська команда викладалася на полі з усіх сил, постійно атакувала і не давала киянам грати у свою гру.

На 51-й хвилині мяч просто якимось дивом не потрапив у ворота "Динамо". Кополовець дав пас на Ткачука, той в один дотик переправив м'яч на Ощипка, але Ігор з 3-х метрів пробив вище воріт! Фортуна була тут на боці динамівців.

А на 62-й хвилин підопічні Олега Кононова вийшли вперед. Кожанов віддав точний пас Батісті, Юссуф з опікою бразильського форварда не впорався і той з розвороту вразив ближній кут воріт Шовковського!

Газзаєв замінив Ярмоленка на Несмачного, але бажаних змін у грі це не принесло.

Потім стався ще один суперечливий епізод. Мілевський проривався до воріт "Карпат" через центр, і впав у боротьбі з захисниками. Арбітр Швецов вирішив, що Артем симулював і нагородив його жовтою карткою. Хоча і не виключено, що цей "гірчичник" він отримав за розмови з арбітром.

Надалі на полі тривала запекла боротьба, але жодній з команд не вдалося забити. Як зазначив після матчу екс-тренер "Динамо" та збірної України Йожеф Сабо, "Це не динамівський футбол. "Динамо" за весь матч не створило жодного 100-відсоткового моменту".

"Карпати" за гарячої підтримки трибун впевнено довели гру до перемоги. Отож львів'яни здобули чергову гучну і несподівану перемогу - нагадаємо, що навесні вони вже обігрували і "Металіст", і "Дніпро".

А от гравців і тренерів "Динамо", схоже, знову очікує шквал критики - кияни ризикують віддати "Шахтарю" лідерство. Втім, не будемо забігати наперед, адже від сенсацій ніхто не застрахований.

"Карпати" (Львів) - "Динамо" (Київ) - 1:0 (0:0)  

Гол: 1:0 - Батіста (62)

"Динамо": Шовковський, Даніло Сілва, Бетао, Юссуф, Михалик, Гіоане (Зозуля, 32), Вукоєвіч, Єрьоменко (Гармаш, 76), Маграо, Ярмоленко (Несмачний, 67), Мілевський

"Карпати": Тлумак, Тубіч, Годвін, Кожанов (Габовда, 63), Кополовець (Гурулі, 66), Худоб'як, Ткачук (Мартинюк, 90+1), Ощипко, Мілошевіч, Петрівський, Батіста

Попередження: Зозуля (37), Зозуля (40), Тубіч (40), Да Сілва (56), Кожанов (64), Мілевський (73)

Вилучення: Зозуля (40)

Коментарі ()