Головне

Прем’єр-ліга. 27 тур. "Шахтар" розгромив "Чорноморець" і захопив лідерство

25.04.2010 19:25 482 0
Прем’єр-ліга. 27 тур. "Шахтар" розгромив "Чорноморець" і захопив лідерство

Донецький "Шахтар" став одноосібним лідером чемпіонату України. Конкурент "гірників" у боротьбі за золото - "Динамо", нагадаємо, напередодні зазнав фіаско у Львові.

Щоб випередити команду Газзаєва, донеччанам потрібно було лише перемогти "Чорноморець". Треба віддати футболістам належне - з завданням Луческу вони впоралися на "відмінно".

З перших же хвилин гри "гірники" показали одеситам, хто господар на "Донбас Арені". І уже на 5-й хвилині "Шахтар" повів у рахунку. Шандрук у боротьбі за м'яч зачепив Гладкого, той упав у карному майданчику. Арбітр призначив 11-метровий, який реалізував Жадсон.

За 10 хвилин потому Гладкий міг подвоїти перевагу - але на його удар головою зреагував Паст, а від рук голкіпера м'яч влучив у стійку. Загалом Гладкий провів хороший матч.

Потім настала черга Василя Кобіна - після його потужного дальнього пострілу м'яч лише десь на пів-метра розминувся з дев'яткою воріт "Чорноморця". Ще одну нагоду мав Фернандіньо - після його передачі м'яч зрикошетив від захисника і Паст витягнув шкіряну кулю з-під перекладини.

Втім, ці невдачі анітрохи не зупинили атакувальний запал гірників, і вони продовжили тиснути на ворота опонентів. І таки досягли свого на 50-й хвилині. Справжній шедевр вийшов у Дугласа Кости - він зі штрафного закрутив м'яч просто у дальню дев'ятку.

Після цього Луческу випустив на поле ще двох представників свого бразильського легіону - Тейшейру та Адріано. І не прогадав. Бо вже за 2 хвилини Фернандіньо прострілив справа, Адріано красивим і несподіваним для голкіпера ударом п'яткою, першим же дотиком до м'яча відправив шкіряну кулю у сітку.

Після цього інтрига у матчі зникла остаточно. Запам'ятався хіба що курйозний епізод, коли Срна ледве не забив у власні ворота. Після навісу у карний майданчик "гірників" Даріо скидав головою м'яч П'ятову, але перестарався і Андрій ледве дістав м'яч з-під перекладини.

Натомість "Чорноморець" не спромігся вчинити супернику гідного опору. Схоже, це саме та причина, на яку нарікав Баль: "Я не можу купити майстерності деяким своїм гравцям". 

Таким чином, "Шахтар" здобув третю перемогу поспіль і випередив "Динамо" на 3 очки.

"Шахтар" (Донецьк) - "Чорноморець" (Одеса) - 3:0 (1:0)
 
Гол: 1:0 - Жадсон (6, з пен.), 2:0 - Коста (50), 3:0 - Адріано (66)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Ракицький, Іщенко, Кобін, Хюбшман, Фернандіньо (Гай, 69), Жадсон, Ілсіньо (Тейшейра, 64), Коста, Гладкий (Адріано, 64)

"Чорноморець": Паст, Федорів, Шандрук, Бондаренко, Левига (Балашов, 46), Колесніченко, Ващук, Маурісіо Сауседо (Діденко, 90), Нарсісо (Мельник, 73), Ребенок, Гришко

Попередження: Маурісіо Сауседо (59)

Коментарі ()