Головне

Маркевич: З футболістами розмовляю українською

20.05.2010 08:58 1095 0
Головний тренер збірної України Мирон Маркевич розмовляє з футболістами українською мовою.

Про це наставник "синьо-жовтих" заявив у коментарі виданню Блік.

"З футболістами розмовляю українською. Це ж збірна України. Всі мене чудово розуміють. А якщо хтось не зрозуміє, я йому можу також пояснити завдання польською або англійською. Чи всі мені відповідають українською? Ні, хто як. Але я гравців теж чудово розумію", - сказав він.

За словами тренера, наставники були готові до того, що гравці приїдуть не в один день.

"Ми були до цього готові. Шкода, звичайно, що Федорів зламався в останній грі. Про решту кадрових проблем ви знаєте: Вороніну зробили операцію, травмований Хачеріді. А Шовковський сам попросив, щоб ми його на збір не викликали. Решта хлопців вже все на місці", - додав Маркевич.

Він також розповів, що всі вправи збірної - ігрові, і все підпорядковано напрацюванню ігрового мислення у гравців.

"Теорія буде, але акцент робимо на практиці. Що і як робити - найкраще демонструвати на полі. Тут, звичайно, не обходиться без моїх помічників. Можу констатувати, що дуже задоволений роботою своїх асистентів - і Семена Альтмана, і Юрія Калитвинцева, і Саші Хацкевича", - наголосив фахівець.

"Щоранку ми розробляємо програму тренувань. Хацкевич займається технічною підготовкою: проводить розминку з м'ячами, наприклад. З Калитвинцевим і Альтманом більше обговорюємо тактичні моменти. Я все це координую. Ніяких протиріч у нас немає", - впевнений тренер.
Коментарі ()