Українська правда

Ковалець: Маркевич будує нову команду

Сергей Шемшученко — 25 травня 2010, 09:05

За головного тренера Мирона Маркевича збірна Україна гратиме в такий футбол, як і "Барселона".

Так вважає колишній помічник Маркевича у "Металіста" головний тренер "Оболоні" Сергій Ковалець, пише "Газета по-киевски".

"Команди Маркевича грають у думаючий футбол. Це, перш за все, контроль м'яча, короткі та середні передачі, постійний рух і тотальний пресинг. Так грають провідні європейські команди, у тому числі й "Барселона", - сказав Ковалець.

"Звісно, за тиждень важко втілити якісь серйозні зміни. До того ж Маркевич розуміє, що часу у нього вдосталь і спішити нікуди не треба. Тому не треба робити трагедій, якщо у нього щось не буде виходти. Будується нова команда. В першу чергу він намагатиметься створити в колективі сімейний мікроклімат, щоб нові хлопці відчували себе комфортно та працювали з бажанням", - підкреслив тренер "Оболоні".

"Я вірю, що він досягне успіху з цією збірною, бо я добре знаю цю людину. Подивіться, як він підняв "Металіст". З командою рахуються не тільки в Україні, але і в Європі. Тому я й хочу, щоб усі ми підтримали збірну Маркевича. Йому це зараз дуже потрібно", - додав Ковалець.