Головне

Суркіс хоче об’єднатися з Росією, бо "буде більше доходів"

26.05.2010 09:14 366 0
Об'єднання футбольних чемпіонатів Росії та України принесе більше доходів футбольним клубам, які будуть грати у новій першості.  

Про це заявив президент київського "Динамо" Ігор Суркіс в інтерв'ю виданню "Советский спорт".

"На матчах буде більше вболівальників - відповідно і доходи більше. У наших чемпіонатів одна проблема - низька відвідуваність. Я нещодавно підняв статистику по чемпіонатах СРСР кінця 80-х - початку 90-х. Країна розвалювалася, а на "Спартак" і ЦСКА по 80-90 тисяч у Києві збиралося. Так, люди думали про хліб насущний, але не забували і про футбол", - сказав він.

На думку Суркіса, перед матчами зі "Спартаком", ЦСКА,"Локомотивом", московським "Динамо", "Зенітом", "Рубіном" "ми б жили в Києві у величезному напруженні і чекали б матчів з великим інтересом".

За словами власника "Динамо", для російського та українського футболу такі ігри - величезний прогрес. "Але я розумію і маленькі клуби - для них варіант російсько-українського чемпіонату означає деградацію. Але, з іншого боку, у них теж буде шанс потрапити в цю лігу", - зазначив Суркіс.

Як заявив президент "Динамо", потрібно провести опитування громадської думки а також створити робочу групу, яка б зайнялася аналізом організації такого чемпіонату. "Щоб йти в УЄФА не просто зі словами, що ми, мовляв, хочемо грати разом, а з економічними та іншими обґрунтуваннями можливої реформи", - сказав Суркіс.

"У мене ностальгія по чемпіонату СРСР. Російсько-українська першість могла б увійти до п'ятірки найсильніших у Європі. Хоча, може, варто почати не з такого масштабного проекту, а провести, наприклад, спільний матч за Суперкубок", - наводить слова Суркіса видання.

Коментарі ()