Українська правда

ЧЄ-2010 (U-19). Відбірний раунд. Україна стартувала з розгрому Боснії

Сергей Шемшученко — 26 травня 2010, 19:22

У середу, 26 травня, юнацька збірна України (футболісти 1991 року народження) розгромила у стартовому поєдинку відбірного еліт-раунду чемпіонату Європи серед юнаків до 19 років команду Боснії-Герцеговини - 4:1.

Першим суперником "синьо-жовтих" на турнірі, що пройде з 26 по 31 травня на стадіонах Києва та Бородянки, стала команда Боснії-Герцеговини. Рахунок у зустрічі вже на дев'ятій хвилині відкрив півзахисник луганської "Зорі" Ігор Чайковський після розіграшу штрафного, а наприкінці тайму він відзначився вдруге, реалізувавши пенальті, призначений за фол проти нападника київського "Динамо" Володимира Коваля.

Втім, на перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів - на останній хвилині голкіпера Ігоря Левченка з донецького "Олімпіка" засмутив капітан гостей Далібор Пандза. Однак після відпочинку забивали лише підопічні Анатолія Бузника. Розрив у два м'ячі відновив форвард "Кримтеплиці" Ігор Зубко, а крапку в матчі поставив хавбек запорізького "Металурга" Сергій Сидорчук. В іншому матчі збірна Англії відсвяткувала мінімальну перемогу над однолітками з Ірландії - 1:0.

Нагадаємо, що боротьбу за нагороди континентальної першості, вирішальна стадія якої у липні проходитиме у Франції, продовжать лише переможці кожного з семи квартетів еліт-раунду. Таке право, крім господарів, вже здобули команди Хорватії, Португалії, Іспанії, Італії та Нідерландів, ще два місця залишаються вакантними.

Україна (U-19) - Боснія-Герцеговина (U-19) - 4:1

Голи: 1:0 Чайковський (10), 2:0 Чайковський (43, з пенальті), 2:1 Панджа (45), 3:1 Зубко (56), 4:1 Сидорчук (72).

Україна: Левченко, Бутко, Парцванія (Імереков, 80), Прийма, Поліщук, Чайковський, Сидорчук (Козак, 76), Задоя, Зубко, Павлов (Морозенко, 62), В.Коваль.

ФФУ