Головне

Збірна України може зіграти з Бразилією

04.05.2010 13:15 298 0

Ще одним суперником збірної України під час підготовки до домашнього чемпіонату Європи з футболу може стати національна команда Бразилії.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

За інформацією видання, зараз тривають переговори із п'ятиразовими чемпіонами світу. Нібито, за спаринг проти бразильців українській стороні доведеться заплатити 2 мільйони доларів.

Водночас, за домашній матч 12 жовтня проти Аргентини  має сплатити $ 1,5 млн.

"В угоді з аргентинською стороною передбачено, що суперник приїде зоряним складом. Прізвища не прописані. Але ми розраховуємо на кращі імена", - сказав віце-президент ФФУ Володимир Лашкул.

У якому місті пройде матч з аргентинцями, ще невідомо.

"Рішення буде прийнято з урахуванням думки тренера збірної, ймовірно, після гри з голландцями в Донецьку. Важливу роль зіграє те, як пройдуть попередні домашні поєдинки збірної", - говорить Лашкул.

Нагадаємо, 25 травня в Харкові у підопічних Маркевича гра з Литвою, 29 травня у Львові - Румунією, 2 червня в Осло - Норвегією, 11 серпня на "Донбас Арені" - Голландією.

Окрім того, вже відомо, що 3 або 4 вересня на виїзді Україна зустрітися з поляками, а 8 жовтня вдома (місто ще невідоме) - з канадцями. Невідомі поки суперники на 7 вересня (варіанти - Уельс, Північна Ірландія і Уругвай) і 17 листопада (припинені переговори з чехами, серед ймовірних противників - Італія, Росія).

Паралельно Україна домовляється з Англією та Іспанією. Але це вже, швидше, на 2011 рік.

За словами Лашкула, бюджет збірної на підготовку до Євро-2012 складе близько 40 млн. грн. Це без зарплат і преміальних.

"Організація однієї домашньої зустрічі обходиться нам у мільйон гривень. Наприклад, кошторис витрат на гру з литовцями в Харкові - мільйон і 13 тисяч, - говорить віце-президент ФФУ. - Виїзний матч, з урахуванням оплати чартеру, дорожче, десь 1,5 млн".

Коментарі ()