Головне

В Донецьку хочуть зняти Суркіса через суд

04.05.2010 18:30 432 0
Донецький адвокат Дмитро Коробко практично завершив підготовку позову з вимогою відставки Григорія Суркіса з посади голови Федерації футболу України.

Як повідомляє газета Сегодня, позов буде направлений до Кіровського райсуду Донецька до суботи, 8 травня.

Адвокат впевнений, що в самому статуті ФФУ закладений механізм, який дозволяє головному футбольному органу України вести нечесну гру. У своїх звинуваченнях Дмитро Коробко посилається на п. 7 ст. 34-35 Статуту ФФУ, згідно з якою суддів на кожен окремий матч призначає комітет арбітрів, що входить у Федерацію футболу і підпорядковується безпосередньо Григорію Суркісу.

"Нерозумно було б думати, що Суркіс, у якого судді отримують зарплати, ніяк не впливає на їх вибір на матчі. Також нерозумно вважати, що Григорій Михайлович, який хоч офіційно і не очолює київське "Динамо", не зацікавлений у вдалому виступі клубу свого брата. Тому всі суддівські скандали в українському футболі - винятково вина Григорія Суркіса", - вважає адвокат.

На думку Коробка, скандали довкола футбольних матчів порушують його права як споживача.

"Я купую абонемент, плачу свої гроші, щоб поїхати в інше місто подивитися футбол. І хочу бачити продукт, послугу від ФФУ якісними. Якщо людина йде ставити гроші в букмекерську контору, то ставка повинна залежати від можливості команд, а не від того, яких суддів призначать на матч у ФФУ", - аргументує адвокат.

Крім відставки глави ФФУ Дмитро Коробко вимагає у своєму позові визнати незаконними положення ст. 34-35 Статуту ФФУ, які роблять українських суддів повністю залежними від Федерації футболу.

Для забезпечення позову адвокат також попросить призупинити повноваження Григорія Суркіса до вступу в силу рішення суду.

Раніше адвокат просив прокуратуру перевірити дії ФФУ, яка, користуючись монополією, встановлює необґрунтовані ціни на матч Україна - Греція ціною від 200 до 8 тис. грн.

Як пише видання, адвокат отримав "відписку" з ГПУ, і тепер "квиткове" питання теж увійшло до позову проти Суркіса.

Коментарі ()