Головне

Маркевич взяв Осло

02.06.2010 21:51 388 0
Маркевич взяв Осло

Третій товариський матч під керівництвом Маркевича знову завершився перемогою збірної України. В Осло при напівопорожньому стадіоні українці перемогли з рахунком 1:0 Норвегію. Єдиний гол в цій грі під завершення матчу забив Роман Зозуля, який до цього був майже не помітний на полі.

Українська збірна, як і матчі з Румунією показала не найкращий футбол, хоча переможців не судять. Маркевич дав відпочити Мілевському, Шевченку, Алієву, Селезньову та Михалику з П`ятовим, замінивши їх гравцями викликаними з "молодіжки".

Головним голеадорами збірної заміни не знайшлося, і в атаці українці виглядали непереконливо і непомітно. Зозуля загубився серед досвідчених захисників Норвегії, і здебільшого українці нагадували про себе ударами із середньої та дальної відстані у виконанні Яковенка, Ракицького та Коноплянки.

До речі, це тріо показало гарний рівень гри і  має всі підстави боротися за місце в стартовому складі головної команди країни. Ракицькому взагалі довелося змінити позицію і зіграти в центрі півзахисту, такого собі плеймекера збірної. Дещо у гравця "Шахтаря" виходило, хоча не вистачало взаєморозуміння з партнерами.

Мабуть, що вже встигли "наїстися" футболом у товариських матчах Тимощук та Чигринський, які  часто помилялися в простих ситуаціях.

Взагалі, питання захисту - це найпроблемніша лінія в команді Маркевича. Це було зрозуміло ще після матчу з Литвою, а в грі з Румунією вилилося у два голи.

У двобої з Румунією захист синьо-жовтих знову грав не надійно, але виручав Дикань, який своєю грою довів, що конкуренція серед вортарів у збірній України буде найсерйознішою за останні років з 15-ть. Дикань рятував українську команді і в грі на виході, і стелився в шапагаті, і видавав сейви.

До речі, за ударами по воротах українці перевершили суперників. Сім разів били по воротах суперника підопічні Маркевича та п`ять ударів завдали господарі. Причому, у площину воріт синьо-жовті поцілили три рази, а норвежці двічі.

Якщо в першому таймі українці здебільшого оборонялися, то в другому таймі заграли в атаці. Підсилив гру Девіч, який змінив Ярмоленка, що ніяк не розкриє свій потенціал, який в ньому бачить Валерій Газзаєв.

Під завершення гри зі стандарту закрутив м`яч у дев`ятку воріт Ракицький, але Кнудсен парирував цей удар. На 78 хвилині удар зі штрафного вже Конополянки голкіпер "вікінгів" відбив перед собою, а першим на добивання був Зозуля, який випередив досвідченого Хангеланда.

Норвегія намагалася зрівняти рахунок, але виходило в них це якось невпевнено, а українці довели гру до перемоги.

Товариський матч
 
Норвегія - Україна - 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Зозуля (78)

Норвегія: Кнудсен, Хеглі, Вехлер, Хангеланд, Й.Ріісе, Б.Ріісе (Скьєльбред 66), Хаугер, Педерсен, Гріндхейм, Хусеклепп (Мельдскред 75), Абдулайе

Україна: Дикань, Тимощук, Чигринський, Русол, Зозуля (Ротань 82), Гусєв (Олійник 84), Ракицький, Ярмоленко (Девіч 55), Ощипко, Коноплянка (Федецький 90+2), Яковенко (Кобін 56)

Попередження: Чигринський (61), Скьєльбред (77), Русол (81)

Коментарі ()