Головне

Валерій Газзаєв: "Динамо" шукає форварда та центрального півзахисника

11.06.2010 13:58 594 0
Валерій Газзаєв: "Динамо" шукає форварда та центрального півзахисника

"10-11 червня команда пройшла медичне обстеження. Завтра ми вилітаємо до Австрії, де зіграємо три контрольні матчі: з "Зенітом", "Рубіном" та австрійської командою. Потім повернемося до Києва, де трохи відпочинемо. Після цього 1-4 липня у Москві зіграємо в турнірі "Динамо". 4 липня ми повертаємося до Києва, де за тиждень до початку першості готуватимемося до чемпіонату", - сказав Газзаєв.

Валерій Георгійович пояснив, що прихід новачка Попова не означатиме, що Маграо зміститься вперед, а Ярмоленко сяде у запас.

"Попов добре грає на позиції опорного та лівого півзахисник. Маграо - лівий атакуючий півзахисник та опорний хав. Ярмоленко - гравець атаки", - пояснив тренер.

Загалом Газзаєву довелося знову захищати Андрія Ярмоленка.

"Ярмоленко провів дуже хороший сезон, як би його журналісти не критикували. Він перший рік грає в основі київського "Динамо", а це не так просто. Він продуктивно грає на своїй позиції, враховуючи його молодість і перші кроки, у нього достатній коефіцієнт корисних дій. Я задоволений ним, особливо як молодим гравцем", - розповів Газзаєв.

також київське "Динамо" продовжуватиме селекційну роботу.

"По можливості ми будемо дивится Чемпіонат світу. Немає необхіності, щоб наш селекціонер був там. Ми будемо все контролювати, записувати всі ігри. Селекційну роботу ми ще проводимо, вона не закінчилася. Бертольо і Попов - не остаточні придбання. Будуть ще два гравця: ми шукаємо форварда та футболіста на центральну позицію середньої лінії", - поділився планами тренер.

Газзаєв відмітив, що команда достатньо укомплектована, але бувають травми, як, наприклад у Кравця.

"Травма Кравця не дає йому можливості повністю розкрити себе. Зараз він проходить реабілітацію у кращій клініці Італії. Тільки 15 липня він зможе працювати в основній групі", - розказав про плани гравця тренер.

"Ми беремо на збори і молодих наших гравців: Рибалка, Гармаша, Калитвинцева, Петрова. Нам би хотілось, щоб вони швидше заграли", - додав Газзаєв.

Усіх цікавить, як головний тренер "Динамо" зможе знайти мотивацію для гравців команди після програшу чемпіонату.

"Мотивація на наступний сезон одна - ми з власної ініціативи програли чемпіонат. Навіть з урахуванням того, що в нас було будівництво нової команди і ми вводили до складу нових гравців, ми не повинні були програвати чемпіонат. Адже мали таку перевагу. Але склалося так, як склалося. Будем боротися за чемпіонство, яке впустили минулого сезону", - повідомив очільник команди.

Хоча програш чемпіонату України "Шахтар" викликав незадоволення у головного тренера.

"Загалом я незадоволений частково тим, що ми не виграли чемпіонат. А щодо матчів Ліги чемпіонів, то ми їх зіграли так, як були здатні. Ті окремі помилки, ті голи, які ми пропустили, особливо у матчах з "Інтером", не підлягають поясненню. Ті грубі помилки дозволили "Інтеру" виграти Лігу чемпіонів", - запевнив він.

Торкнувся Газзаєв і актуальної теми ліміту  на легіонерів.

"Я вважаю, що нам у Лізі чемпіонів доводиться грати з міжконтинентальними та мінізбірними Європи. В "Інтері", який виграв ЛЧ, нема жодного італійця. Моуріньо тільки на останніх хвилинах випустив Матерацці. Коли амбіційні команди ставлять перед собою глобальні завдання, про ліміт не можна згадувати. Звісно, треба враховувати національний інтерес, але президенти клубів вкладають свої гроші і мають власний інтерес. Три гравці, як було раніше, - достатньо. Той же Коноплянка росте, пробивається в основний склад, як і Ярмоленко та Хачеріді", - висловив думуку тренер.

Розповів Газзаєв і про окремих гравців команди.

"Що стосується Діакате - він зараз у "Сент-Етьєні" і немає ніякої можливості його повернення. Я як тренер не бачу йому місця у команді, навіщо його тримати на лавці запасних. А щодо інтересу "Рубіна" до Єрьоменка та "Локомотива" до Мілевського - то гравці провели чудовий сезон. Ми тут ланцюгами нікого не тримаємо. Коли гравці йдуть та приходять - це нормальна практика. У Мілевського ще рік контракту і він як професійний футболіст має виконати свої зобов'язання", - вважає тренер.

Не оминув увагою головний тренер "Динамо" і чемпіонат світу, який починається сьогодні.

"Я симпатизую італійцям. Але шанси на перемогу у них не дуже великі, хоча вон залишаються претендентами. Традиційно сильні американці та європейці. Бразилія та Аргентина - очевидні фаворити, Іспанія та
Німеччина. А найсильніший склад у Франції", - розповів про свої симпатії Валерій Газзаєв.

Коментарі ()