Українська правда

Суркіс: У професійному середовищі немає чіткої підтримки норми "6+5"

Сергей Шемшученко — 18 червня 2010, 12:46

У професійному середовищі чіткої та однозначної підтримки впровадження норми "6+5" (шість місцевих гравців та п'ять легіонерів) поки не спостерігається.

Про це заявив президент ФФУ Григорій Суркіс, коментуючи рішення виконкому федерації щодо ліміту на легіонерів.

Суркіс нагадав, що на 60-му Конгресі ФІФА, який відбувся 10 червня в південноафриканському Йоганнесбурзі, вирішено відкласти впровадження правила, згідно з яким у стартовому складі на матч будь-якого клубу мали бути присутніми мінімум шість гравців, що мають право виступати за національну команду країни, яку представляє даний клуб.

"Ми не можемо не враховувати тенденцій розвитку сучасного футболу, який все активніше втягується в орбіту глобального світу", - зазначив Суркіс.

"Настільки, що навіть ФІФА, яка давно і наполегливо ратувала за впровадження у футболі Правила "6+5", змушена взяти паузу для детальнішого вивчення всіх нюансів реалізації даного питання на практиці", - впевнений керівник ФФУ.

"Підкоряючись корпоративній етиці та дисципліні, яка об'єднує всіх членів світової футбольної сім'ї, ми повинні бути послідовними, - сказав голова національної федерації. - Пошук золотої середини необхідний і у футбольному господарстві України. Надто, що у професійному середовищі чіткої та однозначної підтримки впровадження норми "6+5" поки не спостерігається", - наводить слова Суркіса сайт ФФУ.