Українська правда

Данілов: Бажання ФФУ відрізняються від наших

Сергей Шемшученко — 19 червня 2010, 13:46

Президент прем'єрі-ліги Віталій Данілов розкритикував рішення виконкому Федерації футболу України.

"Здивування - не те слово, що відповідає моєму внутрішньому стану. За кожної слушної нагоди федерація декларує своє бажання співпрацювати і готовність до пошуку компромісів", - наводить слова Данілова прес-служба ліги.

"Коли я на Виконкомі звітував за минулий сезон, то торкнувся теми нашого співробітництва і побажав, щоб усі наші "тертя" залишилися у минулому. На жаль, бажання ФФУ відрізняються від наших", - додав він.

"Нам вдалося владнати більшість з тих розбіжностей. Залишалося лише два питання. Перше - це склад арбітрів на наступний сезон, і друге - можливість запрошувати іноземних рефері", - розповів керівник ліги.

За його словами, в обох випадках аргументи УПЛ не були почуті.

"Навіщо нам 24 арбітри для обслуговування матчів Прем'єр-ліги. Яка світова практика з цього питання? Набирають суддів за кількістю команд у лізі плюс додають ще двох про запас. Тобто, у наших реаліях це 18 арбітрів. Більше не потрібно. Інакше судді просто протиратимуть штани у цих списках. Ми ж хотіли, аби вони мали постійну практику і завдяки ній професіонально вдосконалювалися", - сказав Данілов.

Нагадаємо, за два дні до виконкому ФФУ відбулися Загальні збори Учасників прем'єр-ліги. На них, за присутності першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, були затверджені Договір із федерацією і прийнято новий Регламент змагань. Пізніше Виконком ФФУ переглянув пропозиції прем'єр-ліги.