Українська правда

У наступному сезоні головний рефері за матч отримає 12 тисяч

Сергей Шемшученко — 19 червня 2010, 13:52

За проведення матчу Прем'єр-ліги сезону 2010/2011 головний арбітр отримуватиме 12 тисяч гривень.

Як повідомив президент Прем'єр-ліги Віталій Данілов, асистенти арбітра за матч отримають по 6 тисяч гривень.

"Ми збільшуємо гонорари і хочемо за це єдиного - якісного суддівства. Але ніяк не можемо цього добитися. У минулому сезоні на зарплатню арбітрам, асистентам, делегатам і інспекторам було перераховано 15 мільйонів гривень. На навчально-тренувальні збори, зокрема закордонний у Туреччині - один мільйон сто тисяч гривень", - наводить слова керівника ліги прес-служба.

За словами Данілова, всі ці кошти - це гроші клубів.

"Хіба через це клуби Прем'єр-ліги не мають права розраховувати на дозвіл запрошувати іноземних рефері, щоб не робити окремих преференцій "Шахтарю" або "Динамо", як сталося наприкінці минулого сезону?! Клуби платять величезні гроші на розвиток українського арбітражу, тому ми вважаємо, що справедливі наполягати на появі інституції рівновіддаленого суддівства", - наголосив він.

За словами Данілова, Прем'єр-ліга вітає ідею із запрошенням іноземного фахівця очолити Комітет арбітрів ФФУ.

"На жаль, тривалий час федерація відхрещувалося від проблем із вітчизняним суддівством. Але лише після багаторазових звернень Прем'єр-ліги визнала факт наявності недоліків у роботі свого Комітету! Хоча тривалий час у Будинку футболу не хотіли помічати цього", - впевнений керівник ліги.

"Можливість запрошувати іноземних суддів, якої нас позбавили, була би плюсом для вітчизняного суддівського корпусу. Цим би ми спонукали наших арбітрів до професіонального зростання. З мотивацією у них все має бути добре - ми їм підняли гонорари і повністю забезпечуємо навчально-тренувальні збори", - підкреслив Данілов.