Українська правда

"Кремінь" і вінницька "Нива" зіграють за місце "Десни" у першій лізі

Сергей Шемшученко — 21 червня 2010, 22:03

За вихід у першу лігу другі команди обох других ліг будуть грати матч плей-офф.

Таке рішення ухвалене на засіданні Центральної Ради Професійної футбольної ліги, повідомляє ua-football.com.

Основною відмінністю від попереднього сезону була наявність матчу плей-офф за вихід у першу лігу.

Схема виглядає таким чином: команди першої ліги, які посіли 17 і 18 місця, переходять до другої ліги. Команди, що посіли перші місця в групах "А" і "Б"д ругої ліги, переходять до першої ліги. Ті команди, які посіли другі місця у другій лізі, проводять додатковий матч. Переможець буде грати в матчі плей-офф з командою першої ліги, яка посіла 16 місце.

Але остаточне рішення з цього питання не ухвалене. На засіданні була підтримана пропозицію президента "Олександрії" Миколи Лавренка винести цю схему на розгляд Конференції, коли будуть присутні представники всіх клубів.

У Регламенті на даний момент проведення матчу плей-офф за вихід у першу лізі не передбачено, але він все ж таки буде проведений.

Річ у тому, що "Десна" не пройшла атестацію і не буде представлена навіть у другій лізі, це не зважаючи на те, що за підсумками сезону команда посіла восьме місце. Претенденти на вакантне місце - "Кремінь" (Кременчук) і "Нива" (Вінниця).

На засіданні Центральної Ради ПФЛ відбулося жеребкування, за підсумками якої номінальними господарями матчу став "Кремінь". Сама гра відбудеться в Макарові (Київська область) 28 червня.

Також була озвучена сума, яка буде витрачена на проведення матчу - 3 500 гривень.