Головне

"Карпати" і "Металіст" не переведуть до Першої ліги

04.06.2010 17:05 562 0

Львівські "Карпати" та харківський "Металіст" не переведуть до Першої ліги, навіть якщо буде доведений факт договірної гри між цими командами у сезоні 2007-2008.

Про це в інтерв`ю "Спорт-Арена" розповів керівник Контрольно-дисциплінарного комітету Федерації футболу України Стефан Решко.

"Хочу заспокоїти вболівальників "Карпат" і "Металіста" - на сьогоднішній день питання про пониження цих колективів у класі не розглядається. Це, мабуть, найголовніше й важливіше. Вивчивши матеріали, а також на підставі європейського досвіду ми прийшли до висновку, що такого покарання "Металіст" і "Карпати" не заслуговують. Перехід у нижчий дивізіон відбувається тільки при cкладних обставинах, - заявив Решко.

За словами, керівника КДК ФФУ на "Металіст" та "Карпати" можуть бути застосовані інші штрафні санкції. 

"Якщо ми доведемо нюанси по окремих гравцях, то вони зазнають покарання. Це стосується й клубів. Покарання бувають різні - матеріальні у вигляді великого штрафу й спортивні. Може бути анульований результат розслідуваного матчу, що спричинить зняття з команд очок. Як за конкретну гру, так і на новий чемпіонат. Зрозуміло, за умови, що буде доведений договірної характер гри."

Коментарі ()