Українська правда

Прем'єр-ліга. "Металіст" вивозить три очки із Сімферополя. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 10 липня 2010, 18:54

Командам завжди нелегко даються перші матчі нового чемпіонату. Не виключенням стала і звітна гра у Сімферополі. Хоча для "Таврії" це був уже другий поєдинок нового сезону, та все-таки порівнювати матч за Суперкубок і старт довгої дистанції чемпіонату - різні речі.

Сімферопольцям не вдалося реабілітуватися за програш від донецького "Шахтаря" тиждень тому. Календар визначив у суперники "Таврії" у першому турі харківський "Металіст", який у цьому сезоні націлився на місце у Лізі чемпіонів. Єдиний м'яч у поєдинку забив Денис Олійник.

Окрім взяття воріт, "Металіст" мав шанси і на подвоєння рахунку. Особливо не пощастило Марко Девічу, який на початку другої половини зустрічі поцілив у поперечину після хорошої передачі з флангу. В інших потенційно небезпечних моментах харків'янам не вистачало буквально кількох сантиметрів. Так було двічі з Едмаром, який не дотягувався до подач.

У "Таврії" моменти почали з'являтися ближче до завершення матчу. Але вгадати із заміною Пучков не зумів. Кілька разів на вістрі атаки був Ідахор, але його удари ловив Горяінов. Інших гравців, які вийшли на заміну, - Гігіадзе та Шиндера - помітно не було. Те ж можна сказати і про новачка "Металіста" Воробея, якого Маркевич посадив на лаву запасних у перерві.

Загалом, "Металіст" контролював гру і переміг цілком заслужено. Хоча помилки у захисті мали місце. Проте це можна списати на старт чемпіонату. А от від "Таврії" вболівальники такого результату на початку сезону не чекали.

0:1

"Таврія" (Сімферополь) - "Металіст" (Харків) 0:1 (0:1)

Гол: 0:1 - Олійник (19)

"Таврія": Постранський, Марковіч, Джурічіч, Корнєв, Ковпак (Шиндер, 73), Монахов, Луценко (Гігіадзе, 64), Галюза, Любеновіч, Голайдо, Фещук (Ідахор, 57)

"Металіст": Горяінов, Романчук, Вільягра (Пшеничних, 83), Березовчук, Валяєв, Едмар, Воробей (Шелаєв, 46), Олійник (Бордіян, 76), Фініньо, Обрадовіч, Девіч

Попередження: Едмар (26), Валяєв (31), Галюза (56)