Українська правда

Прем'єр-ліга. "Дніпро" перемагає "Карпати" у нудному матчі. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 10 липня 2010, 19:50

Ті, хто пам'ятають недовгу історію взаємин Карпат і Дніпра на «Дніпро-Арені», знають, що ці ігри завжди були вартими того, аби на них сходити. Буде якщо не велика кількість голів, як восени, то драматичний фінал, як минулої весни, коли в компенсований час Калиниченко вирвав таку важливу тоді перемогу. Не вибився з ряду і сьогоднішній матч.

На зустріч учасників цьогорічної Ліги Європи прийшло понад 17 тисяч глядачів - трохи більше, ніж зазвичай. Але, думається, після першого тайму багато з них могли пошкодувати про витрачений час і гривні. Команди наче і боролися, але якось мляво, без фантазії. Карпати перекрили центральну зону, і дніпрянам лишалося лише вибиваннями зі своєї половини поля намагатися відправити у прорив Селезньова, однак сьогодні тому мало що вдавалося, і у другій половині на трибунах вже лунали порівняння Євгена з персонажем реклами риби - Тунцем. Глядачам взагалі часто доводилося збиватися на свист, коли господарі починали просто катати м'яч у центрі поля, не маючи варіантів для розвитку атаки. Львів'яни ж відсиджувались у захисті, лише подекуди намагаючись пройти по флангам, що найкраще вдавалося Федецькому, але якихось успіхів це їм також не приносило.

Якщо звернути увагу на новачків, які сьогодні були лише у Дніпра, то Федорчук поки що розчарував. Так, у хлопця видно було бажання до боротьби, але він часто губився, надто довго розмірковуючи, кому ж віддати пас, що кілька разів псувало перспективні контратаки. Що ж стосується нового старого кіпера Каніболоцького, то відстояв він надійно, лише одного разу змусивши пригадати Дениса Бойка, коли замість виносу до штрафного суперника в нього вийшла свіча над лінією власного карного майданчика.

В цілому, перша половина запам'яталася лише великою кількістю боротьби і зіткнень, так, Назаренко догравав тайм уже з розбитим носом. Уже на останніх хвилинах штрафний, який міг би бути небезпечним, надто просто пробив Коноплянка, а завершився тайм марними вимогами Назаренка призначити пенальті за гру рукою, якої не було.

Зрозуміло було, що щось у перерві треба міняти, особливо Дніпру, для якого домашні нулі з п'ятою командою чемпіонату не в'яжуться із завданням вибороти мінімум срібло. Однак другий тайм показав, що щось змінити у грі своїх підопічних Безсонов безсилий. Львів'ян же, схоже, гостьова нічия влаштовувала, і тому вони вже всією командою сіли в оборону. В результаті хвилини після 60ої на половині поля Карпат уже постійно перебував 21 футболіст, але вся боротьба точилася між центральною лінією і штрафним майданчиком, і небезпечних моментів так і не виникало.

Вболівальникам нічого не лишалося, окрім як розважати себе самим. В середині тайму місцеві фанати затягнули свою пісню «С тобою мы всегда, команда из Днепра...» і влаштували танці біля вогнищ, які спалахували то тут, то там. Горіло щось і на львівському секторі, але запаси гостей були значно меншими за господарів, яким вогню вистачило аж до самого кінця матчу.

Тим часом команда, яку так несамовито, голосно і довго гнали вперед, зовсім забула по тактику і вдалася до примітивної навали. На навіси в штрафний майданчик відгукалося по 5-6 гравців у синій формі, при цьому підібрати м'яч, який у боротьбі вибивався на лічені метри назад, просто не лишалося кому. Зрозуміло, що за такої повної відсутності тактичних схем нічого не міг змінити вихід на поле другого форварда дніпрян Гоменюка.

Ну і нарешті прийшла 84 хвилина. Черговий кутовий заробив Селезньов, декілька відскоків, львів'яни потім скаржитимуться на блокування воротаря, дніпряни відповідатимуть рукою Мілошевича, але в решті решт воротар лишився лежати на газоні, а м'яч відскочив до Чеберячка, який своєю свіжопоголеною головою увігнав його у ворота. Свого Суареса в Карпатах не знайшлося, і так Дніпро відкрив рахунок.

Після цього був ще один напівмомент у дніпрян, коли Селезньов, виходячи з Гоменюком два в два, замість пасу відправив м'яч набагато вище воріт. А потім картина матчу кардинально змінилася. Тепер 21 гравець постійно перебував на половині Дніпра. Ще й арбітр компенсував 4 хвилини, зважаючи на те, що і друга половина пройшла у постійних зіткненнях - Тубіча навіть довелося вивозити з поля на автоношах. Драматизму додала злива, яка зненацька почалася на 90 хвилині. Однак відведеного часу львів'янам не вистачило. Вже на 93 хвилині після стандарту Гурулі стадіон затамував подих, коли після метушні у штрафному з лінії воріт м'яч виніс Ротань. Ну а потім у Руслана вчасно сталася судома, і майже одразу після того, як йому надали допомогу, Ігор Іщенко дав фінальний свисток.

Вболівальники Дніпра святкують перемогу, але, кажучи відверто, обидві команди розчарували. Карпати - тим, як їм не пощастило втримати нічию. Дніпряни - тим, що перемогти їм усього лише пощастило.

1:0

"Дніпро" - "Карпати" - 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 - Чеберячко (85)

"Дніпро": Каніболоцький, Лобжанідзе, Чеберячко, Русол, Денисов, Ротань, Федорчук (Кравченко 57), Феррейра (Калиниченко 64), Коноплянка, Селезньов, Назаренко (Гоменюк 76)

"Карпати": Тлумак, Мілошевич, Петрівський, Федецький, Тубіч (Тарасенко 76), Годвін, Ткачук, Худоб`як, Батіста, Кожанов (Гурулі 78), Зенєв (Кополовець 58)