Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" обламав зуби у Запоріжжі

18.07.2010 19:50 1625 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" обламав зуби у Запоріжжі

У матчі проти чинних чемпіонів запорізький "Металург" не став вигадувати велосипеда і повторювати долю "Таврії" у суперкубку. Господарі від початку матчу стали на власній половині поля і прагнули зіграти на контратаках. Що, до речі, насправді вдалося тільки один раз. Але про це згодом.

"Шахтар" взявся вирішувати питання "як відкрити консервну банку" без ножа з перших хвилин. Лише протягом кількох хвилин у кожному з таймів "Металург"контролював м'яч і позиційно атакував - більшу частину часу команди проводили на одній половині поля. Такий собі футбольний стрітбол, у якому головним героєм став 17-річний голкіпер запоріжців Максим Коваль.

Якщо підрахувати усі сейви воротаря протягом 96 з половиною ігрових хвилин матчу, то вийде, що Коваль врятував "Металург" сім разів, з яких тільки два (!) у першому таймі, один з яких - від ноги власного захисника Дмитра Невмиваки. Інший удар на рахунку лідера донеччан у цьому матчі Дугаласа Кости, який наприкінці тайму звільнився від опіки на лівій межі карного і закрутив у дальній кут.

А "Металург" забив значно раніше. Єдиний гострий момент біля воріт П'ятова виник на 35 хвилині - одразу після появи на полі Майкла Алозіє, який замінив нервового Артура Каськова. Асистентом нігерійця став Міндаугас Калонас, а не дограв епізод до кінця Даріо Срна. Як наслідок, вихід сам на сам та охайна, по-іншому не скажеш, реалізація нагоди.

Другий тайм "Шахтар" розпочав без Адріано і Жадсона, замість яких вирішувати завдання Луческу кинув Гладкого і Тейшейру. Якщо другий непогано вписався у гру, то екс-нападник збірної України відзначився тільки двома зіпсованими моментами та нікому не потрібним попередженням у доданий час.

"Шахтар" увесь тайм тримав запоріжців у захисті, регулярно марнуючи нагоди. Але, треба зазначити, що господарі у захисті діяли доволі організовано, а те, що не вдавалося захисникам, чудово "підчищав" Коваль. "Металург" настільки притисся до власних воріт, що в одному з епізодів двома центрфорвардами донеччан виступали одразу два центральні захисники Ракицький і Чижов. І це не під час стандартного положення.

Пробити запорізьку оборону бразильським гарматам вдалося лише раз: після одного з одинадцяти кутових захисники забули Фернандіньо на ближній стійці, і той спокійно головою вколотив м'яч.

Остання чверть матчу запам'яталася вилученням Олега Луткова за емоції та знесиленим "Шахтарем", якому не допоміг навіть подарунок від рефері Володимира Сіренка у вигляді практично п'яти доданих хвилин.

Коментарі ()