Українська правда

Каладзе буде боротися за Деметрадзе і піде до Страсбургу

Сергей Шемшученко — 20 липня 2010, 10:04

Захисник "Мілана" Каха Каладзе розповів, що він попросив президента Грузії Михайла Саакашвілі взяти під особистий контроль розслідування справи Георгія Деметрадзе, який був арештований за обвинуваченням у зв'язках із криміналом і участі в таємному тоталізаторі.

"Поки реакції немає. Адвокатам Георгія навіть не дають ознайомитися з документами, які їм повинні надати. Ситуація незрозуміла. Почекаю пару днів, потім зроблю нову заяву.

Поки не хочу нічого говорити. Подивимося. Але поки Деміка не звільнять, ми не зупинимося, будемо судитися, підемо в Страсбург. Якби я знав, що людина зробила щось не так, я б не сказав ні слова. Закон для всіх один. А коли знаєш, що людина невинна, це виглядає абсурдно.

У Грузії багато бояться говорити правду. Але поки я буду живий, я буду говорити правду про те, що відбувається в нас у країні. І це будуть знати не тільки в Грузії, Україні, Росії. Це будуть знати скрізь, я відповідаю! Те, що відбувається, це свавілля. У нас кажуть: країна розвивається, демократія. От вона, наша демократія.

Те, що ставлять за провину Деміку, - начебто він "найближча особа до злодіїв", - смішно. Пред'являти таке обвинувачення людині, яке все життя професійно грала у футбол... Так у нього на ці брудні справи навіть часу не могло залишатися. Нічого з того, що йому інкримінують, не було. Є телефонна розмова, якогось кримінального авторитета, як вони кажуть, телефонував комусь і говорив, що хтось повинен дати комусь гроші. Не називаючи ні прізвищ, нічого! І в цей момент затримують Деміка.

Адвокати сказали, що гроші (при обшуку нібито знайшли $40 тис. - Прим.) взагалі не його, їх підклали. З ним була пара друзів - одному зброю підклали, а другого відпустили", - цитує Каладзе "Сєгодня".