Українська правда

Луческу проти Чигринського

Сергей Шемшученко — 20 липня 2010, 14:31

Повернення блудного сина Дмитра Чигринського з "Барселони" до "Шахтаря" стало найбільшим трансфером за всю історію українського футболу. 15 млн. євро, які донецький клуб заплатив за Чигринського, який так і не заграв в каталонському клубі, можуть завадити українцю стати своїм і на Батьківщині.

Як відомо, "Барселона" продала Чигринського, незважаючи на думку головного тренера синьо-гранатових Пепа Гвардіоли, який розраховував на українця і бачив його потенціал. У "Шахтарі" ж поверненню Чигринського не всі були такі раді.

У першу чергу, це стосується наставника "гірників" Мірча Луческу. Як інформують джерела "Чемпіона" в "Шахтарі", Луческу довго не погоджувався з Ахметовим на повернення Чигринського в стан донецького клубу. На думку румунського тренера, перейшовши до "Шахтаря" з "Барселони" захисник втратить мотивацію і вже не заграє на своєму колишньому рівні. З цим не погоджувався лише Ахметов, який провернув цей трансфер всупереч думці Луческу.

У стартових двох турах чемпіонату України Чигринський вже зіграв за молодіжний склад і навіть встиг відзначитися забитим м`ячем.

Відсутність Чигринського в "основі" команди Луческу поки пояснює тим, що гравець не проходив зборів з командою і не набрав оптимальної форми. Поки такі думки Луческу цілком логічні, хоча як стверджує те ж джерело у клубі, тренер дуже незадоволений тим, що трансфер Чигринського відбувся без його згоди і зможе зіпсувати подальшу кар`єру Чигринського в "Шахтарі".

Заради справделивості варто зазначити, що і для самого Чигринського повернення у "Шахтар" стало не надто приємною несподіванкою. Хоча у захисника і не було інших вараінтів, а сума запропонована Ахметовим у 15 млн. євро стала єдиною трансферною пропозицією для нових босів "Барси".

За інформацією джерела, Чигринський був готовий перейти в будь-який інший європейський клубі, тільки не в "Шахтар". Щоправда, усі перемовини Дмитра з іншими командами не вийшли, оскільки у гравця немає знаного футбольного агента, а всіма його справами відає його рідній брат, який не має досвіду у футбольному павутинні трансферного ринку.