Українська правда

Газзаєв: "Команда дуже добре виглядає функціонально"

Сергей Шемшученко — 21 липня 2010, 10:55

Головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв перед відкритим тренуванням розповів про матч із "Гентом" і старт у чемпіонаті.

Про бельгійський "Гент"

Не думаю, що гру з "Металістом" можна назвати репетицією перед "Гентом". Нам і у чемпіонаті треба вирішувати завдання. Але говорити про репетицію, напевно, немає сенсу. Ми готуємося, і цей поєдинок має сприяти вдалій грі з "Гентом".

Інформація про "Гент" є. Напередодні вони грали товариський матч з "Валансьєном", програли 1:2. 23-го числа Олег Лужний і Микола Латиш відлітають до Бельгії переглядати матч з "Андерлехтом" за Суперкубок. Думаю, після цього ми отримаємо повну інформацію.

Про Бертольо

Він зробив за 45 хвилин 45 ТТД з 18% браку. Як для першої гри, він дуже хвилювався, це було видно за його діями. Не завжди дії були правильними, тому що він гравець, від якого ми очікуємо гострих передач, індивідуальної гри.

Думаю, це дуже хороший гравець, дуже талановитий, але йому потрібно адаптуватися, звикнути до уболівальників, команди, вимог. За результатами однієї гри говорити про його подальшу долю складно. У нього хороша швидкість, хороша техніка і дуже хороша футбольна голова.

Про старт сезону

Збори та контрольні матчі відрізняються від офіційних матчів. Команда дуже добре виглядає функціонально. В останній грі й у першому таймі гри з "Оболонню" команда дуже добре діяла з точки зору тактики, хороші командні дії були, створювали дуже багато гольових моментів, були дуже хороші комбінації, але не вистачало реалізації, були помилки, які не дозволили нам стартувати так само, як у минулому сезоні.

Але в цілому помилки виявляються після кожної гри, навіть вдалої. Ми проводимо теоретичні заняття, вказуємо гравцям на помилки, які вони допустили, індивідуальні, командні дії, і це щоденний процес.

Про суддівство

Треба приймати оптимальні рішення. Якщо вставляти чіп у м'яч, то, напевно, ситуація залишиться тією ж. Судді за воротами - це більш об'єктивно, як і відеоповтори. Треба щось вибрати, тому що футбол йде вперед, динаміка гри зростає, і не завжди судді встигають за швидкісними атаками та дуже далеко перебувають від місця подій. Боковий суддя теж не так чітко все це бачить.

Тому, може, є сенс тримати ще двох арбітрів за воротами, як це було у Лізі Європи. Або ж відеповтор, який переглядає суддя на трибуні і тут же повідомляє головному арбітру, чи було взяття воріт, 11-метровий і т.д. Гра практично не зупиняється, і її темп не порушується, а суддя у полі має можливість отримувати більше інформації.

Про Мілевського

Артем сам переживає. Ми знаємо його можливості, і ми сподіваємося, що скоро він буде в оптимальному стані. У минулому році він дуже добре почав сезон, цього року ситуація трохи інша, але можу сказати, що він дуже багато працює, і ми чекаємо від нього хорошої гри.

За матеріалами "Динамомания"