Головне

Прем'єр-ліга. "Шахтар" у меншості вирвав перемогу у "Зорі"

25.07.2010 20:50 898 0
Прем'єр-ліга. "Шахтар" у меншості вирвав перемогу у "Зорі"

Після невдалого матчу із запорізьким "Металургом", де "гірники" втратили два очки, Луческу вирішив змінити склад. І не просто змінити, а випустити п'ять нових виконавців у порівнняні з грою у Запоріжжі.

Місця у складі донеччан не знайшлося Чижову, Рацу, Степаненку, Жадсону й Адріано. Замість них вийшли Кобін, Кучер, Тейшейра, Морено та Чигринський. Для Дмитра це був перший матч в основі після повернення у Донецьк.

Із вищезгаданих "новачків" більш-менш хороший матч відіграв саме Чигринський, який у підсумку героєм став. Морено та Тейшейра не показали нічого, за що були замінені у перерві. А от справжнім провалом матч завершився для Кучера. Олександр залишив свою команду у меншості на 28-ій хвилині, коли провалився захист, і Кучер був змушений фолити. Арбітр Абдула показав червону - фол останньої надії.

"Шахтар", як і очікувалося, розпочав активно. З перших хвилин у донеччан запрацювали фланги. "Зоря" вирішила, що краще відстояти ці хвилини у захисті. Першим небезпечним ударом відзначився Морено, постріл якого Шуховцев на кутовий перевів.

Гості на це відповіли "гарматою" Полянського під поперечину, яку Пятов відбив на "корнер". Зрештою луганчанам вдалося дещо заспоїти гру. А потім трапився епізод із вилученням.

Тренер "Зорі" Анатолій Чанцев вирішив, що ліпше синиця у руці, аніж журавель у небі. Тому у другому таймі луганчани не стали шукати щастя біля воріт суперника, а продовжували діяти у захисті.

Головний суддя продовжував не зважати на падіння та претензії футболістів "Шахтаря". Так, Гладкий, який вийшов у другій половині, впав у штрафному майданчику, але Абдула дав грати. Тим більше, що перед цим форвард зіграв рукою.

У другому таймі "гірники" частіше почали влучати у ствір воріт. Та добре на останньому рубежі грав Шуховцев. Було кілька моментів на контратаках і у "Зорі". Проте у завершальній стадії атаки луганчани були бездарними.

Так матч дійшов до 87-ої хвилини, на якій Коста зробив навіс у штрафний майданчик, де головою над Шуховцевим пробив Чигринський.

У гостей ще залишалося близько п'яти хвилин, але зробити хоча б спробу зрівняти рахунок від них уболівальники не дочекалися. Особливо пригадується епізод, коли "гірники" пасувалися на власній половині, а їхні суперники півхвилини навіть не намагалися відібрати м'яч.

"Шахтар" (Донецьк) - "Зоря" (Луганськ) 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Чигринський (87)

"Шахтар": Пятов, Срна, Кучер, Чигринський, Кобін (Адріано, 70), Ракіцький, Фернандіньо, Д. Коста, Вілліан, Тейшейра (Жадсон, 46), Морено (Гладкий, 46)

"Зоря": Шуховцев, Ковальов, Микицей, Каменюка, Єзерський, Полянський, Чайковський, Віценець, Білий (Мілько, 83), Лазарович, Кас'ян (Сілюк, 72)

Попередження: Білий (38), Жадсон (58), Шуховцев (80), Д. Коста (90)

Вилучення: Кучер (28).

Коментарі ()