Українська правда

Прем'єр-ліга. "Волинь" перемагає в Запоріжжі. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 31 липня 2010, 20:11

За відсутності Віталія Кварцяного його підопічні здобувають першу перемогу у сезоні.

До звітного матчу обидві команди підійшли, маючи після трьох турів лише по одному очку і один забитий гол на двох. Отож і грати сьогодні суперникам лишалося лише на перемогу, яка дозволила би хоч трохи піднятися над небезпечною зоною і надалі спокійніше почуватися.

Однак, як би не потрібна була командам перемога, але йти в атаку з перших секунд їм не давала неймовірна спека, яка прийшла в Україну цими вихідними (термометр у Запоріжжі показував +36). А тому, замість вмикати високі швидкості, суперники стали спокійно і методично шукати підходів до протилежних воріт, не створюючи при цьому особливої гостроти.

Втім, більше бажання до атаки було саме у лучан, яким, очевидно, не терпілося забити свій перший гол у Прем'єр-лізі. До середини першого тайму вони вже повністю контролювали підступи до карного майданчика запоріжців, однак нічого, окрім стріляти здалеку по воротах Безотосного, захисники їм не дозволяли.

А от по-справжньому небезпечними моментами суперники обмінялися через півгодини гри. Спочатку гравець "Металурга" Калонас отримав м'яча у штрафному майданчику гостей і вже майже розстрілював Ндоє, однак Омоко встиг дотягнутися і підставити ногу, загальмувавши політ м'яча, і той став легкою здобиччю сенегальського голкіпера. "Волинь" же буквально за 4 хвилини відповіла ударом Майкона в ліву стійку з лінії штрафного майданчика.

Після такого загострення гра знову заспокоїлася майже до кінця першої половини, аж доки на 42 хвилині Павел Хайдучек не змарнував, мабуть, найкращий момент своєї команди. У штрафному майданчику Каськов відкотив м'яча вліво полякові, і вже ніхто з гравців «Волині» не міг завадити тому пробити по воротам. Однак Хайдучеку забракло точності.

Здавалося, що після такого стомлені гравці просто дочекаються свистка на перерву. Але на другій доданій хвилині гості заробили кутовий, і після його подачі Адольф Тейку, який до того бездоганно відіграв на другому поверсі увесь тайм, нарешті програв верхову боротьбу Євгену Павлову. 19-річний форвард пробив, і м'яч з відскоком від землі влетів у ворота.

У перерві Олег Лутков зробив дві заміни, та й взагалі розбудив гравців "Металурга", які з перших хвилин другої половини пішли на штурм воріт гостей. Однак ті грамотно захищалися, і запалу запоріжців вистачило лише хвилин на 5-10. Після цього вже навіть крики «Ганьба!» від тих нечисленних глядачів, що завітали в таку погоду на "Славутич-Арену", не могли примусити господарів відчутно натиснути на гостей. А тут ще й на 69 хвилині Володимир Польовий в центрі поля заробив необов'язкове друге попередження. Перед матчем Олег Лутков заявляв, що поява Володимира на полі сьогодні виключається - і от вона, розплата за лукавство.

"Волинь" лишилася у більшості, і Павлов, асистент Віталія Кварцяного, який через хворобу головного тренера сьогодні керував діями гостей, дав команду спокійно, без нервів довести гру до перемоги. Що ті і зробили. «Волинь» більше не допускала до небезпечних моментів біля своїх воріт, натомість подекуди навіть організовувала непогані контратаки. Найнебезпечніший момент відбувся на 76 хвилині. Комбінація була схожа на момент імені Хайдучека у першому таймі, тут уже Бутко виклав м'яча Майкону, однак той не зміг пробити повз воротаря, влучивши в голову Безотосному.

Чим ближче до кінця матчу, тим очевидніше було, що господарям нічого протиставити грамотним діям у захисті лучан. До того ж ті ще й не гребували затримками часу, як наслідок - жовта картка воротареві й Омоко, закиданий монетами з трибун під час лежання на газоні з ознаками судоми. Так, хвилина за хвилиною, «Волинь» і довела матч до перемоги.

Отож "Волинь", так само як і "Кривбас" у паралельному матчі, забиває свій перший м'яч і одержує першу перемогу цього сезону. А от запоріжцям, окрім очка, одержаного в матчі з чемпіоном, похвалитися поки що нічим.