Головне

"Оболонь". З новим логотипом - у новий сезон

06.07.2010 07:08 566 0
"Оболонь". З новим логотипом - у новий сезон

У понеділок, 5 липня, під теплим літнім дощем київська "Оболонь" презентувала нових футболістів і новий логотип клубу. Віднині до прізвиська "пивовари" можна буде додавати ще й "грифонів", адже саме ця міфічна тварина червоного кольору знаходиться у центрі нової емблеми. Змінилася й форма символу - тепер це традиційний геральдичний щит у біло-зелених кольорах із червоним написом "Оболонь" у верхній частині логотипу.

Грифон, якщо вірити міфологічним віруванням, допомагає у пошуку благородних металів. Тож принаймні емблема клубу сприятиме виконанню командою найвищих завдань у чемпіонаті.

Досягати мети буде оновлена команда. Головний тренер Сергій Ковалець представив нових гравців "Оболоні". Це футболіст Ігор Пластун ("Оболонь" (дубль)), Вадим Панас, Олександр Мандзюк ("Львів"), Сергій Кучеренко ("Кримтеплиця"), Олег Остапенко ("Іллічівець"), Валерій Заваров ("Арсенал"), Валентин Слюсар ("Металіст"). Тренер повідомив: є ще група гравців, з якими підпишуть контракти у найближчі дні.

Про оцінку сезону, що минув, і завдання на новий чемпіонат розповів президент клубу Олександр Слободян:

"Перед командою стоїть завдання - принаймні потрапити у десятку. Минулого сезону на початку чемпіонату у нас були набагато більші проблеми, ніж зараз. Ми три роки займали третє місце у Першій лізі і нарешті прорвалися у Прем'-єр-лігу.

Паралельно будували стадіон, ми не мали навіть ще на той час дозволу на відкриття нової трибуни. Коли перший матч грали, я боявся, що не буде достатньої кількості глядачів. А коли я прийшов на стадіон і побачив, скільки охочих подивитися цей матч, відвідати трибуни стадіону, то спіймав себе на думці, що стадіон замалий. На перспективу ми хочемо збудувати східну і західну трибуни.

Минулого сезону ми розраховували, що залишимося у Прем'єр-лізі, інакше чого ми туди виходили? Інша справа, що перше коло і друге коло відрізнялися. У першому колі командою керував Юрій Максимов, який першу лігу пройшов із комадою. Наші можливості оцінювали не по достоїнству, але комада зіграла декілька дуже цікавих матчів.

Потім змінився тренер, частина гравців, ми поставили завдання перед тренером - у максимальній мірі "обкатати" нових футболістів, які прийшли в команду чи є нашими вихованцями. Ми цілеспрямовано готувалися. Було зрозуміло, що залишаємося в ПЛ, завдання виконано. Тож почали готуватися до цього сезону, і вже 9 липня ми будемо приймати київське "Динамо", - розповів Слободян.

Під запальні африканські ритми, які лунали вже під час неофіційної частини презентації, важко було втриматися, щоб не запитати про чемпіонат світу в ПАР. Головний тренер команди Сергій Ковалець в інтерв'ю "Чемпіону" поділився враженнями від чемпіонату світу-2010:

"Важко сказати, як би виступила збірна України в Африці, але, мені здається, точно не гірше б Греції. А загалом на чемпіонаті ті команди, де є дисципліна, порядок, тренер - я маю на увазі Німеччину, Нідерланди, - показують змістовний футбол. Думаю, над цим треба і нам працювати.

Я завжди за Іспанію вболіваю, хоча Німеччина теж дуже хорошу гру показує, цікаву, і в них ще й колектив такий - є управління командою, тренера поважають, цілісна команда.

Розчарування - звісно, Франція, Італія. Важко пояснити причини - європейські команди хорошо рівня, але видно, що були проблеми в комаді. Це ще раз доводить: де команди організовані, де є тренер і команда - там результат.

А щодо суддівства на чемпіонаті, то я за відеоповтори, вони потрібні і з часом обов'язково з'являться", - сказав Ковалець.

Три роки тому ребрендинг команди провів "Шахтар". За цей час команда двічі виграла чемпіонат України і Кубок УЄФА. Можливо, на "Оболонь" після презентації нової емблеми також чекають якісні зміни.

Коментарі ()