Головне

Данілов: Призначення Колліни є визнанням неспроможності ФФУ

09.07.2010 13:44 338 0
Призначення Пьєрлуіджі Колліни на посаду куратора української системи суддівства є визнанням неспроможності федерації футболу самотужки вирішити проблеми з арбітражем.

Про це заявив президент прем'єр-ліги Віталій Данілов.

"Колліна є професіоналом, який не потребує представлення. Я не бачу іншого виходу для наведення ладу в українському суддівстві, аніж запрошення авторитетного іноземного спеціаліста", - сказав він.

"ФФУ виявилася неспроможною самотужки вирішити проблеми з арбітражем, підтвердженням чого стала угода із авторитетним італійцем", - наголосив Данілов.

Він додав, що призначення викликає у лише помірний оптимізм.

"Чи вдасться Колліні реалізувати свої плани у нинішній ситуації у нашому арбітражі? Тут існують окремі складності, наприклад, ті ж люди у федерації залишаються на своїх посадах", - зазначив президент.

За словами Данілова, проект рівновіддаленого суддівства, який пропонувала Прем'єр-ліга, передбачав для нової інституції отримання меншого обсягу повноважень від ФФУ.

"І федерація, надавши нечувані преференції Колліні, тим самим підтвердила, що ввела ФІФА в оману, коли направляла до Цюріха невірно інтерпретованого листа про суть розробленого нами проекту", - пояснив керівник ліги.

Згідно з листом, як розповів Данілов, ФФУ здійснює загальний контроль за дотриманням норм ФІФА/УЄФА та оперативний - інспекторами, яких тепер підпорядкували Колліні.

"Він володіє абсолютною владою в українському суддівстві. Фактично одна людина відповідає і за призначення, і за оцінювання, і за покарання арбітрів. Все сконцентроване в одних руках. У даній ситуації - це правильний підхід", - переконаний екс-власник ФК "Харків".

На його думку, "чомусь коли Прем'єр-ліга пропонувала схожу схему, федерація вважала її такою, що порушує норми ФІФА".

"На жаль, ми вкотре зіштовхуємося з проявом горезвісних подвійних стандартів. І ще: за нашим задумом авторитетний іноземець мав би працювати в Україні на постійній основі зі своєю командою", - наголосив Данілов.

Данілов також висловив припущення, що Колліні бракуватиме часу на роботу в Україні та УЄФА водночас.

"Там все на поверхні, а у нас, на жаль, забагато приховано всередині, до того ж пронизане "підводними течіями". Щоб розібратися з усіма справами, потрібно багато часу і все ж таки особиста присутність", - заявив він.

Президент УПЛ побачив проблему бачу у можливості одного куратора, який працює на тимчасовій основі, змінити всю систему організації суддівства в Україні.

"Колліну притисли величезним пластом роботи, із яким ФФУ не змогла впоратися, навіть маючи такий великий штат. Запросивши італійця, федерація визнала, що у нас велика проблема із арбітражем, яка потребує негайного вирішення. Адже ФФУ через Комітет арбітрів та Інспекторський комітет справлялися з нею незадовільно", - розповів Данілов.

"Пам'ятаючи його професійну кар'єру арбітра, вважаю, що вплинути на таку людину вкрай важко", - підсумував керівник ліги у коментарі прес-службі УПЛ.

Коментарі ()