Українська правда

Прем'єр-ліга. "Металіст" здобув розгромну перемогу у Донецьку. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 1 серпня 2010, 22:04

Якщо вірити телеканалу "Футбол", то донецький "Металург" влучив у ствір воріт "Металіста" двічі. Але відверто кажучи, пригадується тільки удар Мхітаряна на 64-ій хвилині. Тоді Старцев з другої спроби м'яч накрив.

Щодо нового воротаря харків'ян, то з ним пов'язаний унікальний факт. Максим за ОДИН тур відіграв ДВА матчі. Ще у п'ятницю він захищав ворота сімферопольської "Таврії" у поєдинку з "Ворсклою", а сьогодні відстояв на нуль за свій новий клуб. Такого, я думаю, в українському чемпіонаті ще не було.

Загалом, у даному матчі небезпечних моментів у команд було не так і багато. Але "Металіст" свої використав на п'ять з плюсом. Йшла гра без загострень, а потім харків'яни неочікувано відкрили рахунок. Фініньо вивів Девіча на воротаря, і сербський українець не схибив.

Уже через шість хвилин рахунок було подвоєно. Новачок Хавьєр вдало зіграв на добиванні після пострілу Едмара та невдалої гри Непогодова.

У другому таймі "металісти" були навіть ближчими до розгрому, ніж "металурги" до скорочення рахунку. Спочатку донеччан врятував воротар після удару Хавьєра. Та все-таки Рібейро Хавьєр Клейтон дубль оформив. Пасував на нього Девіч.

"Металіст" Маркевича у перших матчах сезону виглядає потужно, не враховуючи гру із "Севастополем" за неймовірної спеки. Особливо без Коельо та Гуйе. Хто знає, як завершився б поєдинок харків'ян з "Динамо", не грай тоді ці двоє. А "Металург" Костова зазнав другої поразки поспіль, що змусить тренера подумати. Для команди, яка претендує на єврокубки, програвати з таким рахунком не можна.

"Металург" (Донецьк) - "Металіст" (Харків) 0:3 (0:2)

Голи: 0:1 - Девіч (32), 0:2 - Хавьєр (38), 0:3 - Хавьєр (78)

"Металург": Непогодов, Маріо Сержіо, Аделей, Воловик, Прийма, Янков (Коротецький, 80), Морозюк (Іванко, 62), Лазіч, Дашян (Тейшейра, 40), Мхітарян, Танаса

"Металіст": Старцев, Обрадовіч, Березовчук, Вільягра, Романчук, Валяєв (Олійник, 68), Едмар, Шелаєв, Фініньо, Хавьєр (Барілко, 90), Девіч (Воробєй, 79)

Попередження: Девіч (33), Шелаєв (37), Морозюк (58)

0:1

0:2

0:3