Українська правда

Платіні смішно від результатів клубного футболу Польщі

Сергей Шемшученко — 1 серпня 2010, 11:45

Посол Євро-2012 в Польщі Збігнєв Бонєк та президент Європейського футбольного Союзу (УЄФА) Мішель Платіні провели разом короткочасну відпустку.

Про це видатний польський футболіст повідомив в інтерв'ю виданню Super Express, повідомляє 2012ua.net.

"Були з Мішелем у короткій відпустці з нашими дружинами. Грали в гольф, перш за все відпочивали", - розповів Бонєк.

Звичайно, дві легендарні футбольні постаті не могли уникнути розмов про стан футбольних справ у Польщі. Саме Платіні, пише Super Express, повідомив своєму колишньому партнерові по "Ювентусу" результат матчу краківської "Вісли" та азербайджанського "Карабаху", який відбувся у рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи та завершився ганебною поразкою польського віце-чемпіона на своєму полі з рахунком 1:0.

Додамо, що два інші польські представники в Лізі Європи УЄФА також програли домашні матчі: "Рух" з Хожува віденській "Аустріїї" 1:3, а "Ягеллонія" з Білостоку грецькому "Арісу" 1:2. Двома днями раніше поразки в Лізі Чемпіонів зазнав й польський чемпіон, познанській "Лєх", поступившись у Празі місцевій "Спарті" (0:1).

"Який весь польський футбол, такі і польські клуби в еврокубках. Цей лакмусовий папірець показує рівень футболу в нашій країні. Не будемо вводити себе в оману, ми слабкі", - коментує Бонєк поразки свої співвітчизників.

"Платіні сміявся, що дав нам шанс потрапити до Ліги Чемпіонів, змінюючи формат кваліфікації до групового турніру, а ми не можемо його використати. Це вдається всім - румунам, чехам, угорцям - тільки не нам", - додає "Зібі".

Він також розповів, що спілкувався із президентом УЄФА й на тему Євро-2012, проте карти вирішив не розкривати: "Висновки залишаться лише між нами".