Головне

Прем'єр-ліга. Шахтар із мінімальним рахунком перемагає Карпати

15.08.2010 21:37 579 0
Прем'єр-ліга. Шахтар із мінімальним рахунком перемагає Карпати

Ще до матчу було зрозуміло, що остаточну оцінку цій грі для "Карпат" можна буде дати лише після виїзду до Стамбулу та гри з "Галатасараєм". Нічого й не змінилося. Вдасться здобути у Туреччині прийнятний результат - і про невдачу у Донецьку забудуть, мовляв, програти "Шахтарю" на його полі зовсім не соромно. У разі ж недосягнення мети, згадають усе.

Втім, зовсім вже нищівної критики, напевно, не буде. Адже у львів'ян залишається аргумент з календарем, про який вони хоч і кажуть, як про нормальний, але всі розуміють, що зіграти за місяць вісім ігор для команди, що не звикла до такого режиму, дуже складно. А є ще ж матчі за збірні...

У Донецьку "фізика" львів'ян не підвела, команда непогано виглядала протягом усього матчу, трохи підсівши лише у середині другого тайму, коли "Шахтар" забрав собі м'яч і доводилося багато бігати за суперником. Але штурм, який "леви" здійснили наприкінці зустрічі, коли мали дві чудові нагоди зрівняти рахунок, показав, що команда готова битися до кінця.

Штурм цей відбувся не в останню чергу завдяки вкотре вже продемонстрованому вмінню Кузнецова чіплятися за м'яч. Сергій активно вступав у єдиноборства, непогано протидіючи потужним бекам донеччан. У світлі такої його активності місце Батісти в основі не виглядає таким уже гарантованим.

Окрім форварда, непогане враження серед гравців львівського клубу справила гра Тлумака й Авелара, навіть незважаючи на пасивність бразильця у випадку з пропущеним голом. А от Федецького, схоже, вже починає "накривати" втома, пов'язана із грою у збірній і клубі одночасно, принаймні таким жвавим, як на початку сезону, Артем не був.

Щодо "Шахтаря", то йому зараз помітно важко грати. Якщо Едуардо ще зовсім не набрав форму, і це цілком зрозуміло, то Жадсон фактично перетворює кожну гру зі своєю участю у матч з десятьма, - у кращому випадку, десятьма з половиною - гравцями у донеччан. "Турбінью" чи то не входить кожного разу нормально у гру, що у випадку з гравцем такого класу не дуже ймовірно, чи просто не дуже хоче напружуватися у матчах Прем'єр-ліги.

Проте навіть з такими проблемами зі складом "Шахтар" знову перемагає, і очолює перегони за званням чемпіона України. Фірмова гра команди із дрібним пасом нікуди не ділася, до неї навіть додалася чи, точніше, повернулася разом з Чигринським здатність починати атаку довгими діагоналями на фланг. Коста просто вражає активністю та бажанням, Срна та Рац "у порядку", чого ж ще треба? Для чемпіонату України, може, й нічого, а єврокубки у команди Луческу ще нескоро.

Коментарі ()