Українська правда

Стороженко: Рішення КДК - це ганьба для українського футболу

Сергей Шемшученко — 17 серпня 2010, 15:53

Перший віце-президент Федерації футболу України Сергій Стороженко вважає рішення КДК ФФУ про позбавлення "Металіста" і "Карпат" 9 очок "необґрунтованим та незаконним".

Про це він заявив "Мост-Харків".

У коментарі УНІАН Стороженко сказав: "Рішення КДК - це ганьба для українського футболу, футбольного правосуддя й приклад волаючого правового нігілізму".

За словами Стороженко, тепер йому стало зрозуміло, з якої причини йому не дали висловитися на засіданні Виконкому, що відбулося у квітні поточного року, коли вперше розглядалася спірна справа про нібито договірний характер матчу між клубами "Металіст" і "Карпати" у рамках 26 тура сезону 2007/2008 років.

"Зараз стало усе зрозуміло й очевидно, чому мені не дали на засіданні Виконкому слова, чому відбувалися грубі процедурні порушення. Тому що ніхто не намагався дізнатися правду, обвинувачувальний вердикт був вирішений. Потоптана Конституція України й елементарні правові постулати. Деяких футбольних чиновників докоряла сама думка про те, що я прагну захистити права й чесне ім'я "Карпат" і "Металіста", мені відкрито в залі засідання КДК докоряли тим, що я не перший віце-президент ФФУ, а адвокат двох клубів.

Начебто бути адвокатом і захищати справедливість не є почесним і конституційним боргом кожного, кому дорога істина", - підкреслив Стороженко.