Українська правда

Волинська перемога "Шахтаря" - 0:1. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 21 серпня 2010, 22:07

На луцький стадіон "Авангард" чемпіон України приїхав чи то зіграти легкий тренувальний матч, чи то наперед підготувати уболівальників: мовляв, у Лізі чемпіонів успіхів не ждіть.

Перший тайм донецька комана відверто проходила пішки. Незначні потуги створити небезпечні моменти біля воріт сенегальця Ндойе завершувалися або ударами здалеку, або ж втратою м'яча. Перший удар у площину воріт обидві команди змогли створити тільки за хвилину до свистка на перерву. Це Жадсон далеку поцілив у поперечку. Ндойе стрибав у правильному напрямку, але зафіксувати м'яч, лети він трошки нижче, не зміг би. Одразу ж після цього Бутко міг вивести свою команду уперед, але не вдалоя.

"Волинь", відбиваючись і не втрачаючи пильність у захисті, вперто йшла до володінь П'ятова лівим флангом. Тут упевнено діяв Срна, тож ініціатива волинців швиденько гасла. Перший же прохід справа призвів до жовтої картки Кобіну та штрафного на користь "Волині".

Після перерви героєм міг стати старий новий захисник Дмитро Чигринський. Забитий гол у дебютному матчі за молодіжку "Шахтаря" міг отримати брата: Дмитро вискочив із-за спин захисників, які не звернули на нього ніякої уваги, але пробив неточно.

А ось інший гравець збірної України - Василь Кобін - не знайшов своє місце у грі й у другому таймі. Атаки "Волині" правим флангом молодий футболіст зупиняв неякісно і неефективно. Де ж той Кобін, який рік тому рятував збірну в матчі з Англією?

"Волинь" тим часом впевнено награвала на шосту нічию з "гірняками" у своїй історії. Новачок західного клубу Владислав Ващук зайняв таку необхідну на полі позицію, як лідер і вожак команди, саме через нього починалися перспективні атаки і саме він зустрічав донецьких гостей. І якби не інший новий гравець - Едуардо да Сілва - поїхав би "Шахтар" додому з одним заробленим балом у Луцьку.

Едуардо замінив Жадсона на початку другого тайму, а в середині - після грубої помилки гравців захисту забив єдиний гол зустрічі.

Кобін, певно, вжахнувся від тієї гри, яку демонстрував "Шахтар", і за кілька хвилин до закінчення матчу отримав другу жовту картку і пішов з поля. Лякатися було чому. Більш-менш пристойно у донецьких грав тільки Срна. П'ятова не рахуємо, бо в цій грі йому роботи не було. До Ліги чемпіонів часу все менше. Або ж маємо повторення історії з "Динамо", яке програло "Ворсклі", а потім вимучило нічию з "Аяксом", яка залишає шанси на вихід у наступне коло.

"Волинь" заслужила свою порцію добрих слів, достойно виглядаючи на фоні чемпіона України. "Шахтар" змусив задуматися - дійсно, проблеми з мотивацією, про які говорив після матчу Луческу, точно мали бути. Але як з ними боротися, якщо, наприклад, у Лізі чемпіонів "гірнякам" у групі попадеться команда із негучним іменем, налаштуватися на яку іменитим донецьким гравцям буде важ

0:1 - гол Едуардо