Головне

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Таврія - Байєр. Програш на класі

26.08.2010 22:59 866 0
Ліга Європи. Раунд плей-офф. Таврія - Байєр. Програш на класі

З усіх українських команд матч-відповідь тільки "Таврії" не викликав питань. В те, що дебютанти євроліги переможуть "Байєр" після першого матчу, в якому пропустили три м'ячі, не вірили й самі футболісти.

Хоча на 5-й хвилині матчу надія якраз і подала голос. Під час натиску у штрафному майданчику "аспіринових" м'яч потрапив у руку швейцарцю Дердійоку. Арбітр із Румунії не вагався ні на хвилину і вказав на 11-метрову позначку. Ідахор не помилився, забив перший гол "Таврії" в турнірі і змусив партнерів іти вперед знову і знову.

"Байєр" одразу ж вирішив відігратися. "Таврія" усіма силами відбивался. Постранському і компанії вдалося стримати післягольовий натиск. А сімферопольці тим часом продовжували транжирити моменти. Спочатку Ідахор програв легкоатлетичний забіг німецькому воротарю після пасу Корнєва, потім Ковпак не зміг переграти того ж Адлера, а Любеновіч не встиг замкнути класний пас Голайдо.

За секунди до свистка на перерву Лакі Ідахор пробив у сантиметрах від правої штанги. Стадіон вже починав готуватися до святкування другого голу, але дарма. До речі, глядачів на матчі було занадто мало як для матчу такого рівня. Головний тренер "Таврії" Сергій Пучков пояснив це зависокими цінами на квитки (50-250 грн).

Після перерви очільник "Байєра" Хайнкес випустив атакуючого півзахисника Ренато Аугусто. Певно, тренер дійшов висновку, що негоже тринькати імідж сильної німецької команди. Заміна зіграла стовідсотково.

На 5-й хвилині - але вже другого тайму - пенальті призначили в ворота "Таврії": Луценко зніс Барнетту. Пучков після матчу сказав, що порушення в епізоді він не побачив. Сімферопольці не полишали спроб забити ще. Але знову - Любеновіч не встигав на передачу Ковпака, Адлер відбивав м'яч після дальнього удару того ж Ковпака, потім ще раз, а потім все той же Ковпак після пасу Ідахора пробив вище воріт. Скористайся "Таврія"
 хоча б половиною створених моментів - і питання "хто вийде в наступний раунд" було б знято.

Варто відмітити епізод, коли Монахов виніс м'яч, який вже летів у порожні ворота. Аугусто обіграв Постранського, залишивши того на газоні, і пробив. Капітан не рогубився і вибив круглого за межі поля. Та вже за кілька моментів Бендер зробить прострільну передачу зліва, а Голайдо, який опинився поблизу партнера німця - Дердійока, - відправить м'яч у власні ворота. Постачальники статистичних даних розійшлися в думці, хто ж забив: спочатку гол записали на Дердійока, а потім всюди виправили на автогол Голайдо.

Крапку в європоході "Таврії" за хвилину до фінального свистка поставив Кастро.

"Байєр" фактично без проблем виграє на класі. "Таврія" здобуває такий необхідний досвід участі в єврокубках. Сімферополь обіцяє повернутися в Лігу Європи за рік.

Коментарі ()