Головне

Сабо, Буряк, Газзаєв - невдахи з "Динамо"

26.08.2010 13:01 698 0
Сабо, Буряк, Газзаєв - невдахи з "Динамо"

У новітній історії київського "Динамо" клуб лише двічі (після "Аяксу" вже тричі) не грав у груповому етапі Ліги чемпіонів. Виступ команди у цьому турнірі в останні роки, це вже зовсім інша тема для матеріалу.

Перший раз це сталося у сезоні 1996/1997, коли команда програла австрійському "Рапіду".  Це було після річної дискваліфікації клубу після знаменитої історії з "шубами" та гри з "Панатінаїкосом". Тоді "Динамо", яке очолював Йожеф Сабо, поступилося "Рапіду" на виїзді з рахунком 0:2 та вдома 2:4.

Президент київського "Динамо" у ті часи не став змінювати тренерський штаб і пізніше пожалкував. У цьому ж сезоні, але вже у Кубку УЄФА "Динамо" за сумою двох матчів поступається швейцарському "Ксамаксу" та вилітає з єврокубків. Після цього команду вже очолив Валерій Лобановський, а із Сабо попрощалися.

Ще одна "чорна" сторінка київського "Динамо" - сезон 2005/2006. У другому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів "Динамо" сенсаційно програє за сумою двох ігор (1:0 на виїзді, 2:2) швейцарському "Тюну".

Через один матч чемпіонату України Леонід Буряк був звільнений без зайвих розмов.

Був ще сезон 2004/2005 коли після першого матчу у Києві у кваліфікації Ліги чемпіонів "Динамо" програло (1:2) "Трабзонспору". Ігор Суркіс нервує та звільняє з посади Олексія Михайличенка. На матч-відповідь з турками киян вивів Йожеф Сабо, і "Динамо" перемагає та виходить до групового турніру Ліги Чемпіонів.

Нинішній наставник київського "Динамо" Валерій Газзаєв увійшов до трійки тренерів з якими "Динамо" не побачить Ліги Чемпіонів. Але на відміну від Сабо та Буряка в осетинського тренера є одна перевага - йому досі вірить президент клубу Ігор Суркіс. "Динамо" з Газзаєвим у минулому сезоні програло чемпіонат України, кубок України. Невдало кияни стартували і к ниншіньому розіграші Прем`є-Ліги.

Можливо, у Газзаєва занадто дорогий контракт і його розірвання буде дорого коштувати "Динамо" і краще провалити ще один сезон?

Коментарі ()