Головне

"Залізна людина" з Італії

03.08.2010 22:50 763 0
"Залізна людина" з Італії

Прихід П`єрлуіджи Колліни на посаду куратора українських суддів дехто вважав PR-ходом Григорія Суркіса, "фінтом вухами" на всі звинувачення президента ФФУ у подвійних стандартах та кришуванні київського "Динамо". Схоже, що все вийшло навпаки і навіть всюдисущий Суркіс не має ходу в кабінет Колліни. Хоча, якщо Колліна все кине і поїде до Італії, то першим у цьому буде звинувачений саме Суркіс-старший. 

Поки ж помітно, що Колліна прийшов в український футбол щось змінити на краще. Якщо ж поважному італійцю не будуть заважати, то в  українському суддівстві зміни не забаряться.

Про позитивний вплив Колліни на суддів вже заявили багато тренерів клубів Прем`єр-ліги.

"Чемпіону" ж вдалося поспілкуватися з одним з українських суддів, який відмовився називати своє прізвище, але розповів про нововведення від італійця.

Колліна дистанціює себе як абсолютно незалежна людина і не прислуховується у питанні суддівства ні до Суркіса, ні до будь-кого з небожителів українського футболу.

Вже після стартових 4 турів української Прем`єр-Ліги Колліна за помилки відсторонив шістьох арбітрів. Хоча в питанні покарання Колліна досить гуманна людина. Якщо рефері помилилася в одному матчі, то його не дискваліфіковують до кінця кола, а переводять на одну гру судити матчі молодіжних команд. Якщо ж він виправляється, то повертають до матчів Прем`єр-ліги, якщо ж ні, то штрафні санкції продовжуються.

Цікаво, що після 1 туру чемпіонату України Колліна відсторонив двох суддів серед яких був рефері матчу "Оболонь" - "Динамо" Михайло Родіоненко. Причому, суддя, на думку Колліни, припустився помилок на користь "Динамо"...

Ще один приклад того, як мають працювати судді - це момент з ненормативною лексикою від Андрія Шевченка у грі з "Металістом", коли футболіст "загнув" матюк на адресу бокового судді. Продивившись цей епізод, мабуть, що й без перекладу, італієць заявив, що Шевченку було варто показувати червону картку. Більш того, на наступний день Колліна зібрав суддів і провів семінар і головна його установка - жорстко карати будь-який вплив на суддю з боку футболістів.

Першим поплатився воротар "Зорі" Шуховцев, який був вилучений у матчі з "Карпатами" за напад на арбітра. Очевидно, що Шуховцеву доведеться отримати більш серйозне покарання, якщо Прем`єр-Ліга не стане в позу.

Ще одне - Колліна хоче, щоб йому підпорядкувався й інспекторський комітет ФФУ, і схоже, що це в італійця вийде.

Вже три тури поспіль Колліна проглядає "вживу" не менше трьох матчів, проводить семінари із суддями, і дійсно намагається щось змінити. Поки Колліні можна лише сказати: Бравісимо! 

Коментарі ()