Головне

Калитвинцев: Гарантую, що вболівальники зможуть пишатися збірною України

31.08.2010 17:39 420 0
Калитвинцев: Гарантую, що вболівальники зможуть пишатися збірною України

Першу прес-конференцію на чолі збірної Юрій Калитвинцев дав напередодні товариського матчу збірних Польщі та України. За кілька днів до зустрічі команда зібралася на тренувальній базі "Динамо" в Конча-Заспі. Основна частина гравців прибула ще 30 серпня. Футболісти "Карпат" та "Дніпра", які в понеділок грали матч чемпіонату, приїхали сьогодні. В розташуванні збірної нема поки що тільки форварда московського "Динамо" Андрія Вороніна. "Воронін десь тиждень тому загубив паспорт - і свій, і дружини. Зараз він знаходиться у посольстві. Як тільки вирішить питання з документами, одразу ж вирушить до нас", - пояснив Калитвинцев.

Тренер перебував у доброму гуморі, відповідав з посмішкою, багато жартував. Особливо діставалося голкіперу Андрію Диканю, який склав компанію очільнику на зустрічі з журналістами.

Калитвинцев про роботу на чолі збірної: "Я ж не перший день у збірній. Кардинальних змін немає, як готувався, так і продовжую готуватися. Змін особливих не відчув. А може, це я сам себе обманюю".

Калитвинцев про новачків команди: "Для когось запрошені нові гравці і є новачками, але не для мене. Денис Кулаков ("Ворскла") - його я знаю років з 16, ми працювали разом у юнацькій збірній. Але в команду він запрошений не тому, що я маю з ним давнє знайомство, а за ті якості, які він демонструє на футбольному полі. Він давно заслуговував на виклик до збірної. З Олегом Краснопьоровим та ж ситуація. Денис Кожанов ("Карпати") також був під нашим наглядом, він перспективний хлопець. Чи будуть вони надалі викликатися - залежить від них. Їх робота - гра за свої клуби. У Кожанова є зайва вага? Ми перевіряли на спеціальному апараті, он у Диканя є зайва вага, а в Кожанова - немає" (посміхається).

Калитвинцев про настрій після невдалого виступу українських команд у єврокубках: "Звісно, це не те щоб наша проблема, але психологічний фон хвилює у зв'язку з тим, що хлопці невдало зіграли, нехай і не всі. Наше першочергове завдання - забути про невдачі. Гравці фізично готові, це показало обстеження, тести. У нас є час. Чим швидше вони забудуть про поразки, тим краще. Треба перемагати збірну Польщі".

Калитвинцев про суперників: "Зараз 21 сторіччя, усе можна дізнатися про суперників. Головне - правильно підійти до інформації, відфільтрувати. Поляки - дуже міцна команда. Те, що вони програли Іспанії 0:6 та Камеруну 0:3, ні про що не говорить. У них є кваліфіковані футболісти, які грають в основі західних клубів. Настрій у них буде просто божевільний. Буде цікава та безкопромісна гра".

Калитвинцев про трансфер Диканя в "Спартак": "Ми з усією повагою ставимося до "Терека", але "Спартак" - це зовсім інший рівень. Сподіваємося, що Андрій добре зіграє і в єврокубках. Дикань у нас худий, але технічний голкіпер (сміється), "Спартак" абикого не купує".

Пан Юрій пообіцяв також викликати до збірної представників юнацьких збірних, але для них зараз є інші пріоритети: "Молодіжна збірна може потрапити на чемпіонат Європи, а через чемпіонат - на олімпіаду. Як тільки вони відповідатимуть нашим вимогам, одразу ж будемо кликати", - сказав тренер.

Працюватиме новий тренер у команді однодумців. У тренерському штабі зараз - Геннадій Литовченко, Сергій Ребров, Сергій Краковський, Олександр Хацкевич.

Наостанок Калитвинцев запросив глядачів на матч збірної з Чилі, який відбудеться 7 вересня у Києві. "Збірна - це команда, яка не належить комусь одному чи іншому. Ця команда належить уболівальникам. Прошу від імені команди, щоб ви приходили на гру незалежно від того, який клуб ви підтримуєте. Я можу вам гарантувати, що ми зробимо все можливеЮ щоб ви пишалися нами", - підсумував тренер.

Коментарі ()