Головне

Карпати перемагають Зестафоні вдруге і виходять у наступний раунд Ліги Європи. ВІДЕО

05.08.2010 23:46 506 0
Карпати перемагають Зестафоні вдруге і виходять у наступний раунд Ліги Європи. ВІДЕО

У напівтемряві стадіону "Давід Абашидзе", під гул трибун та крик "Зестафоні" львів'яни з мінімальним рахунком перемогли грузинську команду та вийшли до раунду плей-офф Ліги Європи.

Та протягом усього матчу тривога не залишала українських уболівальників "Карпат". Перевага в один м'яч була надто нестабільною, вона не мала б дозволити підопічним Кононова розслабитися і просто грати товариську зустріч. Насправді ж "Карпати" провели аж надто слабку гру.

Грати на два фронти - в єврокубках та чемпіонаті України в нашій державі вміють фактично тільки два клуби. Останнім часом з інших клубів подібну практику мав хіба що "Металіст" (згадайте цікавий збіг, коли навесні 2009 року харків'яни грали чотири рази за місяць з динамівцями - двічі у тоді ще КУЄФА, а потім в чемпіонаті та Кубку України). Кононову важко провадити ротацію складу: не хочеться й на батьківщині очки втрачати, і на міжнародному рівні було б непогано запам'ятатися. Тож і грають одні й ті ж футболісти у всіх матчах, без достатньої перерви на відпочинок.

Тільки втомою хотілося б пояснювати ту гру, яку продемонстрували "Карпати". Грузинська команда одразу після свистка норвезького арбітра кинулася до воріт українців. Прізвище Гелашвілі ще довго згадуватимуть львівські фани - грузин своїми активними діями попсував чимало нервів захисту "Карпат". Зі складу львівської команди виділявся Батіста. Певно, на останніх тренуваннях він відпрацював удари п'ятою, нічим іншим аргументувати таку кількість спроб завдати удар саме цією частиною тіла не можна.

А потім була 34-а хвилина гри. Освітлювальні щогли місцевого стадіону, який відверто не тягнув на європейський рівень, не витримали навантаження і вимкнулися. Якби не ця перерва, Гелашвілі й Ко мали всі шанси розписатися у воротах Тлумака. Промайнула думка про можливу технічну поразку господарів поля - за тієї гри, що продемонстрували "Карпати" у перші 30 хвилин гри, це було б ідеальним варіантом для українців.

Арбітр гру все ж продовжив. І ще протягом години Батіста з Гурулі робили спроби забити, грузини пресингували, а "Карпати" чекали на фінальний свисток. Пожвавлення приніс гол Кожанова, але за кілька хвилин до кінця матчу змінити враження від гри було важко.

"Карпати" вийшли в наступне коло, але ще в першому таймі втратили Ощипка, якого в підтрибунні приміщення понесли на ношах.

Дві мінімальні перемоги - гідний результат для нечастого гостя єврокубків. Але результат, який напередодні раунду плей-офф викликає багато питань і ставить під сумнів участь львівської команди у груповому етапі Ліги Європи.

Хоча - краще зайвий раз покритикувати, аніж перехвалити. Можливо, почуття самоповаги змусить футболістів бігати швидше і бити влучніше.

"Зестафоні" - "Карпати" - 0:1 (0:0)

Гол: Кожанов (90+1)

"Зестафоні": Квасхвадзе, Оніані, Аладашвілі, Даушвілі (Бенашвілі, 80), Гелашвілі, Дзарія (Бабунашвілі, 60), Двалі (Цинамдзгрішвілі, 67), Хідешелі, Апціаурі, Грігалашвілі, Еліава

"Карпати": Тлумак, Мілошевіч, Тубіч, Годвін, Ощипко (Авелар, 33), Кожанов, Зеньов (Гурулі, 45), Худоб'як, Ткачук, Федецький, Батіста

Попередження: Оніані, Батіста, Тубіч

0:1

Коментарі ()