Українська правда

Калитвинцев: Ми не та команда, яка обирає собі суперників

Сергей Шемшученко — 6 вересня 2010, 20:00

В.о. головного тренера збірної Юрій Калитвинцев від громадськості не ховається. Напередодні товариського матчу з Чилі він підвів підсумки гри з Польщею та розповів про подальші плани команди.

Про матч із Польщею: "Сьогодні в обід ми розібрали детально з гравцями матч із Польщею. Головне - в грі не було цілісності. Епізодами ми добре грали, були хороші моменти. Але багато й негативних, особливо в обороні. Знаєте, як сказав Жозе Моуріньо після першого матчу на чолі "Реала"? Як ми могли обіграти "Мальорку", якщо у нас було тільки 40 тренувань? А в нас за півроку - тільки 10", - сказав тренер.

"Нам добре вдавалося швидко переходити з оборони в напад, з нападу в оборону. Хлопці молодці, не зупинились після першого пропущеного голу або в середині другого тайм. Було видно, що не хочуть програвати. І ще - ми бачимо, в чому проблеми і як їх виправити", - підкреслив Калитвинцев.

Про зміни у складі: "Зміни складу на матч із Чилі будуть. Наскільки суттєвими - побачимо. У нас сьогодні ще заняття, завтра, подивимося, хто в якій формі. Зміни відбуваються тому, що хтось зіграв краще, хтось гірше. Ви могли помітити, що заміни в матчі з Польщею не мали на меті досягнення результату. Ми хотіли дозволити гравцям відчути рівень національної команди, тож було задіяно багато футболістів", - пояснив тренер.

"Ми запросили Ракицького і Коноплянку. Я вдячний Павлу Яковенку, який їх відпустив. Ракицький через перебір жовтих карток і так не міг би зіграти в наступному матчі молодіжки. А щодо Коноплянки - у нас багато гравців, але зупинилися саме на ньому. До того ж є мікропошкодження у Федецького, сьогодні він оцінить свій стан. А загалом до матчу готуються всі. Цей рік треба використати по максимуму, визначитися з основою збірною, не можна на тренуваннях постійно тільки переглядати кандидатів", - сказав Калитвинцев.

Про суперника: "Ми готуємося до Євро, тож, звісно, краще було б грати із Німеччиною чи Францією. Але ми не та збірна, яка вибирає суперників. Чилі - дуже сильна, технічна, швидка організована команда. Інформації у нас достатньо. Ми знаємо хто, скільки приїхало, передивилися багато їх ігор.

Про винагороду збірній: "Було дуже приємно, що до гри ніхто не запитав у мене, чи отримає команда щось за нічию з Польщею. Почекаємо до 7 вересня - побачимо. Але хоча б шось команда має отримати, це стимул. Та у збірній не можна заробляти. Можна в клубі, на заводі. Якщо я дізнаюся, що хтось приїжджає у збірну тільки для того, щоб отримувати заробіток, то цього гравця більше ніколи не буде у збірній".

Про плани збірної: "8 жовтня ми зіграємо з Канадою. На 12 жовтня заплановано гру з Уругваєм, але суперник ще не відповів. Ми шукаємо партнерів для спарингів, зараз ведемо пер

Про воротарів збірної: "У збірній зараз П'ятов і Дикань, була домовленість, що хлопці зіграють кожен по одній грі. Ми не знали тільки, хто саме в якій гратиме. Тепер, як бачите, визначились" (нагадаємо, що в матчі з Польщею грав П'ятов).

Про спілкування зі ЗМІ: "Я більше люблю бути на футбольному полі, бути практиком. Але спілкування зі ЗМІ входить у мої обов'язки, тож я готовий відповідати на всі питання. Вболівальники мають знати, що зі збірною. Тож я відповідатиму, хоч це мені й не подобається".

Про проблеми Тимощука: "Коли ми зрозуміємо, що Тимощук не відповідає рівню збірної, він не буде грати. Йому важко, він зараз без постійної ігрової практики. Ми всі хочемо, щоб він скоріше вирішив проблему з відсутністю ігрового часу на полі. Він знає, що коли не буде відповідати вимогам, то я не ставитиму його у склад. У "Вольфсбург" його не відпустили, він за все це переживає набагато більше, ніж ми з вами".