Головне

Ліга Чемпіонів. "Шахтар" насилу долає сербських "партизанів"

15.09.2010 23:51 1038 0
Ліга Чемпіонів. "Шахтар" насилу долає сербських "партизанів"

Старт донецького "Шахтаря" у Лізі чемпіонів вийшов дещо змазаним.

Незважаючи на перемогу з мінімальним рахунком 1:0 підопічні Мірча Луческу не видали того футболу, який від них очікували майже усі. І якщо тренер "Партизана" Александр Станоєвич перед грою визнав, що його команда - аутсайдер групи, то "гірники" себе фаворитом поки не можуть вважати, принаймні за грою.

Так, донецька команда домінувала протягом матчу, але так і нічого не зуміла створити біля воріт Стойковича у першому таймі, та й в заключній 45-хвилинці врятував лише стандарт. Лише два удари у площину воріт гостей у першій частині гри, це зайвий раз підтверджують.

"Партизан" нічим не здивував, підтвердивши свою назву. Граючи в "партизанський" футбол, закрившись у глибокому тилу і лише зрідка роблячи набіги на половину поля "гірників" з примітивними навісами у штрафну "Шахтаря". Розрекламований бразилець Клео всю гру відбігав без м`яча і  перебував у тіні, як і його партнери по нападу.

Як завжди, погоду в атаці "Шахтаря" робили бразильці. Коста був чи не найкращим у цій зустрічі, але грішив тим, що перетримував м`яч, як і його співвітчизники Жадсон та Адріано, котрі зрешою і були замінені Луческу. У другому таймі "Шахтар" насів на ворота сербів, але м`яч ніяк не бажав перетинати лінію воріт. Стойкович твориву воротах дива і мав би отримати орден героя "партизанської війни" на "Донбас-Арені", якби не пропустив м`яч після удару Срни.

Гол від Срни занадто заспокоїв господарів і вони могли за це поплатитися. В кінцівки зустрічі серби мали кілька шансів зрівняти рахунок, але рятував П`ятов чи просто не вистачало майстерності гравцям "Партизана".

Що ж стосується "Шахтаря", то по грі з "Партизаном" судити про переспктиви команди у групі поки дуже заранно. "Шахтар" зіграв трохи сильніше, ніж у програному матчі з "Оболонню". У грі з "Партизаном" рівня такої гри вистачило. Якщо ж зважити на те, що "Арсенал" розбомбив на своєму полі "Брагу" з рахунком 6:0, то про фаворита групи усі розмови зайві.

Для Луческу ж головною проблемою у налаштуванні організації гри є "бразильский фактор". Якщо бразильці своїми діями можуть витягти гру, то існує імовірнсть і повного їх провалу в атакуючих діях, як це було в матчі з сербами. У грі з "Партизаном" допоміг Срна, але хорват хоча і капітан, але не чарівник і в двобої з тим же "Арсеналом" чи "Брагою", стандарту від суперДаріо може і не вистачити.

Коментарі ()