Головне

Ліга Європи. Вдала "львівська казка" завершилася у матчі з "Боруссією"

17.09.2010 00:13 1190 0
Ліга Європи. Вдала "львівська казка" завершилася у матчі з "Боруссією"

Ніяких претензій до Кононова та його підопічних бути не може. Львів'яни показали справді ГРУ. Саме так, великими літерами. Не кожна команда здатна відігратися після 0:2. А "Карпати" ще й вийти вперед зуміли. Не вистачило лише концентрації на останніх хвилинах-секундах.

"Карпати" із самого початку поєдинку пішли вперед. Відразу Батіста мав шанс відкрити рахунок, але дуже добре зіграв воротар суперників. А потім сталася прикрість... Той же Батіста отримав ушкодження. А поки його винесли за межі поля та готували заміну, "Боруссія" заробила пенальті. Щоправда, пенальті не стовідсотковий. І не зрозуміло за що отримав жовту Тлумак, адже якщо і було порушення, то з боку захисника.

"Зелено-білі" опинилися у нокдауні. А через 15 хвилин прийшов і нокаут. Гьотце та Барріос, які безумовно були найкращими у складі "Боруссії", розіграли комбінацію, і 18-річний німець подвоїв рахунок. У ці хвилини "Карпатам" нічого не вдавалося в атаці. Позначилася відсутність Батісти, адже бразилець мав грати на вістрі у цьому матчі. А Зеньов, якому після травми Вільяма довелося перейти в атаку, не міг загострити гру.

Зате вдалося Голодюку. Не без участі того ж таки Зеньова. Кополовець скинув на естонця навісну передачу справа, а від Сєргєя м'яч потрапив до Голодюка, який влучно пробив у сітку воріт. Такий перебіг подій наприкінці першої половини гри давав господарям шанси на те, щоб врятувати поєдинок.

І вже на сьомій хвилині після перерви Кополовець зрівняв рахунок. Помилився останній захисник, і Михайло чудово скористався чим шансом. Після цього трибуни ще більше почали вимагати активних дій. І "Карпати" намагалися порадувати заповнений стадіон, а також усіх уболівальників, які цього вечора були за них. Ініціативою володіли обидві команди по черзі. І створювали моменти по черзі.

Протягом однієї хвилини "Боруссія" двічі влучає у поперечину. І відразу ж після цього Тлумак віддає надточну передачу на Кожанова, який вийшов віч-на-віч і переграв Вайденфеллера. Стадіон був в екстазі. Здавалося, що "Карпати" продовжать свою фантастичну безпрограшну серію у Лізі Європи.

Але... але не вистачило досвіду, не вистачило концентрації, не вистачило Федецького. Два не зовсім логічні м'ячі в останні хвилини матчу зробили з перемоги, яка була поруч, прикру поразку.

Підсумовуючи весь матч, можна сказати, що Кононов створив боєздатний колектив, який на рівних грає не тільки з грандами чемпіонату України, але й здатен створити проблеми відомим командам Європи. А деякі з них і взагалі обіграти. Як то було із "Галатасараєм". Впевнений, що після такої поразки від "Боруссії" ніхто камінням львів'ян не буде закидувати. Навпаки - підтримає у наступних двобоях.

Коментарі ()