Українська правда

"Металіст" у грі з "Дебреценом" оновив кілька рекордів

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2010, 12:42

У грі проти угорського "Дебрецена", що закінчилася з рахунком 5:0 на користь українців, харківський "Металіст" оновив низку власних та українських рекордів.

Про це повідомляє офіційний сайт клубу.

По-перше, це найбільша перемога "Металіста" в єврокубках. До цього команда провела в єврокубкових турнірах 23 матчі, і найбільшою була перемога в Харкові 5 жовтня 1988 в матчі 1/16 фіналу розіграшу Кубка володарів кубків над югославським клубом "Борац" з рахунком 4:0.

По-друге, це найбільший виграш "Металіста" під керівництвом Маркевича у всіх офіційних турнірах - до цього у команди було 3 перемоги в чемпіонаті з різницею в 4 м'ячі.

По-третє, як ми вже повідомляли, це повторення рекорду найбільшого виграшу українського клубу на полі суперника в історії виступів представників України в розіграші єврокубкових турнірів. До матчу в Будапешті українські команди з різницею в 5 м'ячів вигравали в гостях всього три рази (з них два рази - ще за союзних часів):

12 вересня 1965 "Колрейн" (Північна Ірландія) - "Динамо" (Київ) 1:6

14 березня 1987 "Бешикташ" (Туреччина) - "Динамо" (Київ) 0:5

19 серпня 1992 "Вадуц" (Ліхтенштейн) - "Чорноморець" (Одеса) 0:5

По-четверте, це повторення рекорду українського клубу по найбільшому рахунку в єврокубках в 21-му столітті. 26 листопада 2008 донецький "Шахтар" у себе вдома переміг швейцарський "Базель" з рахунком 5:0. І ось "Металіст" повторив цей рекорд, але на відміну від гірників, "Металіст" домігся розгромного рахунку на виїзді.

І, нарешті, по-п'яте, "Металіст" повторює клубний рекорд по найбільшому рахунку в гостьових матчах у офіційних турнірах часів незалежності України. 30 серпня 1997 "Металіст", виступаючи тоді в першій лізі, обіграв луганську "Зорю" на її полі з рахунком 5:0.