Українська правда

Прем'єр-ліга. "Шахтар" розгромив "Таврію". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2010, 21:00

Відставка Сергія Пучкова уже не є чимось далеким. Президент "Таврії" Сергій Куніцин дав тренеру три матчі, щоб виправити ситуацію. Один із цих поєдинків уже завершився. Завершився розгромною поразкою. І незважаючи на те, що програли сімферопольці чинному чемпіону України, цей факт не на користь Пучкова.

Кримчани почали матч провально. Протягом перших п'яти хвилин донеччани могли забити двічі. А потім несподівано пропустили. Іщенко та Пятов пішли на неточну передачу в атаці, але непорозумілися між собою, і рикошетом м'яч опинився у Ковпака, який забивав у пусті ворота.

"Шахтар" не збирався знижувати темп, продовжував атакувати. У ці хвилини неготовим до матчу виглядав Біто, якого після 17-ти хвилин гри Пучков замінив, адже від гравця "Таврія" мала дуже багато негативу. Зрівняли "гірники" рахунок зі штрафного. Срна аналогічно до матчу із сербським "Партизаном" визвався виконати стандарт. І знову забив.

Господарі продовжували тиснути. Але найреальніший момент у першому таймі мали підопічні Пучкова. За десять хвилин до завершення першої половини Ракіцький зіграв рукою у власному штрафному майданчику. Арбітр Сергій Лисенчук пенальті не призначив. Хоча цілком мав право. А за кілька секунд до того, здалося, була ще одна гра рукою, коли м'яч після удару зі штрафного влучив у стінку.

Перемогу для Луческу зробили його заміни. На 58-ій хвилині наставник випустив Адріано та Жадсона. Саме ці двоє і забили другий і третій м'ячі. Четвертий гол на рахунку новачка "Шахтаря" Генріха Мхітаряна. На цьому фактично можна було завершувати поєдинок. Команди відверто догравали. гостроту створювали лише бразильці, які намагалися довести Луческу, чим вони кращі за конкурентів.

"Шахтар" повернув собі лідерство, яке втратив на кілька годин. А "Таврія" пропустила вже 16 м'ячів. гірше тільки в "Іллічівця". Та і 12-е місце не може подобатися керівникам клубу.