Українська правда

Кубок України. Сімферопольський "король" помер у Дніпропетровську. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 22 вересня 2010, 19:49

В 1/16 фіналу Кубка України у Дніпропетровську зустрілися невдахи останніх матчів Прем'єр-ліги. "Дніпро" вже зі своїм тренером розпрощався. Останнім для Володимира Безсонова став матч у... Сімферополі. Щоправда, із "Севастополем". Тоді його підопічні несподівано поступилися, а керівництво прийняло прохання про відставку.

Над Сергієм Пучковим уже давно перебувають чорні хмари. Президент клубу дав наставнику три поєдинки. Перший "Таврія" програла у Донецьку чинному чемпіону, другий - зараз у Дніпропетровську. Чи отримає Пучков третій шанс, пови невідомо. Якщо й отримає, то це буде гра проти львівських "Карпат", які набрали чудову форму.

У першому таймі "Таврію" можна було побачити на половині поля господарів лише кілька разів. Спочатку гості непогано діяли на перших хвилинах, не давши розгулятися "дніпрянам". Саме у цей час Ковпак виходив на Лаштувку. Тільки влучити у ворота нападник не зміг. Наступного переходу центральної лінії довелося чекати аж до кінця тайму. Та запам'ятатися чимось сімферопольцям не вдалося.

"Дніпро" ж грав упевнено, розкуто, розігруючи довгі комбінації. Футболісти у синій формі часто били у бік воріт. Взяття воріт довелося чекати 25 хвилин. Господарі невдало виконали штрафний, м'яч залишився у них, після чого стався пас на Селезньов, якому знадобилося дві спроби, щоб переграти Хомутовського. А через вісім хвилин знову ж таки після невдалого штрафного на ворота вивели Гоменюка.

Усі питання про підсумок двобою зняв Сергій Кравченко відразу після відновлення гри. Півзахисник вдало зіграв на добиванні. Після цього "Дніпро" почав грати на контратаках, яких у них було немало, адже "Таврія" пішла в атаку.

Сімферопольцям вдалося загострити інтригу за двадцять хвилин до завершення поєдинку. Ідахор чітко реалізував пенальті після того, як сфолили на Гуменюку. Але господарі довели таки справу до великого рахунку - наприкінці зустрічі відзначився Олександр Гладкий. Це був перший м'яч форварда за новий клуб.

Впевнена та розгромна перемога дніпропетровців. Але стверджувати, що "Дніпро" так сильно заграв після відставки Безсонова. Не можна тому, що, при всій повазі до "Таврії", гра у підопічних Пучкова взагалі не клеїться. Сімферопольська команда виглядає безпомічною в останніх матчах.