Українська правда

Ліга Чемпіонів. "Валенсія" - "Манчестер Юнайтед": Суто англійська перемога. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 29 вересня 2010, 21:25

За останні сім ігор проти іспанських клубів "Манчестер" забив лише одного разу, щоправда, і пропустив лише двічі (і те, і інше сталося у матчах проти "Барселони"). Це не віщувало гольопаду на "Местальї", і поєдинок виправдав сподівання. Гра обох команд була доволі обережною, все ж і "Манчестер" стартував у цьогорічній Лізі лише з нічиєї, і "Валенсія" розуміла, що вихід з групи вона здобуде у інших матчах, а зараз краще не ризикувати.

У тому, що з групи вийдуть саме ці команди до гри практично ні в кого не було сумнівів. Все ж і "Бурсаспор", за великим рахунком, новачок цього турніру, і від слави "Рейнджерс" залишилися здебільшого спогади. Не дуже багато змінилося й після цього туру. "Манчестер" перемогою та наявністю у двох наступних турах зпарених ігор із турками фактично забезпечив собі 10 очок, котрі, за словами Фергюсона, гарантують вихід в 1/8. Та й "Валенсія" показала добротний футбол, котрий дозволяє їй з оптимізмом дивитися на протистояння з шотландцями.

Чутки про ренесанс "Валенсії", що виникли після того як команда захопила лідерство на старті Прімери, все ж виявилися трохи перебільшеними. Так, команда була більш активною періодами, але на той тиск протягом 90 хвилин, що приніс їй останні два титули чемпіонів Іспанії колектив поки що не здатний. Та й календар у левантійців, відверто кажучи, на старті сезону доволі легкий: "Малага", "Расінг", "Еркулес" та "Спортинг" не відносяться до категорії надскладних суперників, а з єдиною командою такої категорії, мадридським "Атлетико", команда Емері розійшлася миром. Тому варто чекати, що боротися за Лігу Чемпіонів "кажани" будуть, а от за першість - навряд чи. Це підтвердив й цей матч.

Так, Пабло та Мата намагалися бути активними, а Сольдадо вже зараз дуже непогано вписався у команду, але замінити Вілью йому буде важко. Все ж Роберто виглядає значно більш залежним від підтримки з боку хавбеків, та й рівень цієї підтримки залишає бажати кращого. Домінгес був помітний на полі лише епізодично (хоч і старався), Хоакіна не було через травму, а Коста, котрий класно зіграв у першому турі, сьогоднішню гру провалив. От і виходило, що моменти біля воріт англійців виникали дещо спонтанно, після помилок суперників чи індивідуальних дій когось з групи атаки "Валенсії".

Щодо "Манчестера", то він також зараз не у найкращій формі. Деякі гравці виглядають втомленими (Парк, Каррік), деякі - тільки відійшли після травм (Фердінанд, Руні, якого сьогодні не було). Команду зараз тягнуть на собі Бербатов, Нані та Скоулз. Пола сьогодні не було, тому й зіграла команда, навіть за мірками цього сезону, доволі посередньо. Гру для "Манчестера" насправді виграв Фергюсон, котрий на всі 100% вгадав із замінами. Македа протягнув м'яч та віддав на Ернандеса, котрий спокійно з-під захисника пробив у куточок воріт Сезара. Якщо згадати, що Ернандес мав ще один момент з категорії "супер" за трохи більш, ніж чверть часа проведену на полі, а Македа взагалі вийшов на поле кількома секундами раніше за гол, то ККД замін просто вражає.

Втім, у тренерському класі шотландця, перевіреному десятиріччями, ніхто і не сумнівався. Варто зайвий раз оцінити вміння, що є в топ-клубів англійської Прем'єр-ліги: витискати максимум результату з мінімума можливостей. Може, і клуби нашого змагання з такою ж назвою коли-небудь поставлять на потік у єврокубках такі перемоги майже з нічого. А поки залишається сподіватися, що взірець був помічений і, звичайно, спостерігати далі за такими командами.