Українська правда

Хуанде Рамос представлений в якості тренера "Дніпра"

Сергей Шемшученко — 2 жовтня 2010, 17:46

"Я дуже задоволений тим, що опинився тут. Це дуже амбіційний проект, і я сподіваюся, що ми зможемо досягнути мети, яка перед нами стоїть", - почав свій виступ іспанець.

Тренер зізнався, що про "Дніпро" до приїзду в Україну знав не так багато, як про "Динамо" та "Шахтар": "Звичайно, мені більше відомо про команди, які виступають у Лізі чемпіонів. Але деякі матчі "Дніпра" у єврокубках я теж бачив, а тому певне уявлення про команду мав".

Учора Рамос був присутнім на "Славутич-Арені", де став свідком перемоги своїх майбутніх підопічних над запорізьким "Металургом": "Команда зіграла непогано, здобула впевнену перемогу. Але ж варто пам'ятати про те, що суперником була команда з нижньої частини турнірної таблиці".

На зауваження журналістів щодо того, що останній вдалій грі передувало кілька невиразних матчів, пан Хуанде відповів, що ще не мав часу детально ознайомитися з попередніми матчами, але вже отримав пачку дисків із записами попередніх зустрічей "Дніпра". І лише після уважного їх перегляду він зможе поставити точний "діагноз" команді.

А сьогодні, перш ніж вийти до журналістів, Рамос був представлений футболістам команди: "Після привітання з футболістами я у першу чергу закликав їх до співпраці і взаємодопомоги. Але, враховуючи той факт, що зараз багато з них вирушать до своїх збірних, я наголосив, що справжня робота почнеться, коли усі повернуться до табору команди".

Наставник зауважив, що лише після детального знайомства з можливостями усіх гравців він визначиться з тим, якій тактичній схемі надати перевагу. Те саме стосується і можливого підсилення - нинішній склад має 2 місяці змагального періоду, за які кожен зможе себе проявити, і лише після цього тренерський штаб визначиться з необхідністю нових придбань.

Що стосується помічників, то разом із Рамосом з Іспанії приїхали перший асистент, спеціаліст із фізичної підготовки та тренер воротарів. Але і на допомогу нинішніх членів тренерського штабу Хуанде на перших порах розраховує. А вже пізніше визначиться, хто йому буде потрібен. Андрій Стеценко на це зазначив, що працювати у клубі лишаться всі, але невідомо, на яких посадах.

Мовна проблема не хвилює іспанського спеціаліста: "Футбольна мова є інтернаціональною". До того ж, і на тренуваннях, і на іграх його завжди супроводжуватиме перекладач, який вже має досвід роботи у футболі, зокрема, у донецькому "Металурзі", а також може похвалитися особистим знайомством з Пепом Гвардіолою.

Не могли не нагадати панові Рамосу, як його "Севілья" на останніх секундах дотиснула донецький "Шахтар", протиставивши це нинішньому "Дніпру", якому рідко вдається відіграватися, пропустивши першими. На це тренер відповів: "Для мене є принциповим, щоб кожен гравець пам'ятав про те, що матч триває 90 хвилин, і не менше. Завжди можна забити гол, який потім не стане переможним, або пропустити м'яч, який не завадить досягти бажаного результату. Тому усі 90 хвилин необхідно перебувати в тонусі і грати до кінця".

Які ж завдання ставить перед собою Хуанде Рамос? "Звичайно, наша мета - щотижня грати, боротися за перемогу і вигравати у кожному матчі. Але якщо говорити про найближчі завдання, то, якщо за результатами сезону "Дніпро" зможе виступати на євроарені, я буду вважати, що перша наша мета досягнута. Усього ж мій контракт розрахований на 4 роки, і цього часу має бути достатньо для того, щоб реалізувати наш проект у повному обсязі".

Журналісти не втратили нагоди одразу ж залякати іноземного спеціаліста необ'єктивним суддівством та договірними матчами, які нібито процвітають в Україні. На це Рамос відповів рішуче: "Я спортсмен, я приїхав сюди тренувати команду та виводити її на вищий рівень. Усе інше мене не цікавить, я у всьому цьому не розуміюсь. Моє завдання - тренувати команду".

А завершилася прес-конференція привітанням для пана Рамоса від представників місцевого фанатського руху, які подарували тренерові клубний шарф та побажали досягнути з командою нових висот.